suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, October 15, 2009

+ Akukah Yang Tak Ikhlas?+

phewwww..lama x jenguk sarang ni..
hehehe...
banyak sangat masalah menimpa,
so rasa nak berbloging tu jadi hampeh..
sehampeh kera di hutan
yang curik pisang mak aku..

hmm..ni nak story sket.
alhamdulillah tadi aku p interview and aku dapat keje tu.
tp bukan dalam bidang aku.
x kisah la bidang ape,janji rezeki itu halal.

actually ni story yang aku nak citer ni.
arini aku balik awal dari opis.
lebih kurang pukul 2 td.
pastu akak aku nak singgah kedai nak beli barang dapur.
tgh aku tggu akk aku sambil dgr radio,
aku nmpk sorang wan(nenek) ni
bersama 2 orang cucunye..
bawak barang dapur banyak and for sure la berat kan.
aku plak dok usha jek wan tu.
dalam hati berbolak balik.nak tolong ke xnak..
nak tolong ke xnak.
dalam masa sama aku pk,mesti wan ni duduk blok depan ni.
tp aku salah.wan ni duduk kat blok aku.
jauh sikit kedepan dan kene daki bukit sket.
aku masih berbolak balik lg.

then akk aku sampai,aku usha wan tu dah xde..
aku pon bawak la kete laju sket.
smbil mata usha lg nenek tu.tp aku x nmpk dah nenek tu.
hmm..maybe dah smpi..
aku park kete,then aku nmpk wan tu dekat tangga bawah tingkat 1.
aku amik brg aku,kunci kete pastu aku jalan dengan laju..
sampai kat tangga tu aku tgok wan tu ada lg.

aku pon ckp la.
"wan,meh la saya tolong bawak kan, wan mesti tak larat ni."
wan tu kata dalam lorat utara
"xpa la. wan rehat kejap jek ni. xpa la..x payah susah."

aku banyak kali gak pujuk wan tu biar aku tolong dia.
tp wan tu tetap xnak..
last2 aku mengalah dan terus naik ke umah aku tingkat 3.
sambil tu aku skodeng cucu2 dia yg dah smpi umah..
rupe2nye wan tu duduk tgkat 2..

aish...aku punya la x senang hati bila tinggal kan wan tu td..
barang dia berat..banyak.
tapi aku nak tolong dia x kasik..
smpi sekarang aku masih memikirkan,
adakah aku ni x cukup ikhlas or aku x ckup jujur tok menolong wan tu..
tp serius aku cakap,aku xde niat buruk pon.
aduyaii..
sampai skang aku masih rasa bersalah sebab x tolong wan tu..
gegilernye rasa guilty..
adoiyaiii...
tolong lah aku.. rasa bersalah ni.aku kesian sgt kat nenek tu.
aku terpk gak,anak2 dia mana? ape kejam sgt suh wan tu p beli barang dapur yg banyak
lg berat tu. dah la jauh..
aishhh....
aku plak jd tensen ni.
and,kompom seumur hidup aku,aku xkan lupa kisah ni..
sebab aku punyai hati yang sensitif.
itu aku pasti. huhu..
leh x puji diri sndri..

* rasa bersalah yg amat sangat. moga ALLAH ampunkan dosa aku tadi. dan wan,,sorry..saya betul2 ikhlas tapi saya x suka memaksa..ngee~~~~

 
Design by Amanda @ BloggerBuster