suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, February 26, 2011

dunia khayalan sang peri~

aku merenung bintang di angkasa sambil layan winston light. wahh,syahdu dik non~!
kemudian aku merenung diri aku sendiri.,ahh,patut la sejuk. boxer saja yang tersarung di tubuh ku. agagagagaga~

aku renung lagi kerajaan langit. ahh,adakah ayah pin meninggalkan tanah jajahan nya itu tanpa ada warisan? aku melangut lagi. kali ni aku hembus nafas kasar. berkepul2 asap benson naik keudara.
sebab apa aku mengeluh. kerana esok aku akan menjadi suami kepada si isteri. wink~! bersedia ke aku? tara hal. ganbate!!!!~

macam x percaya jek esok aku akan menikah. yelah, manusia hina macam aku boleh ke menjalankan tanggungjawab untuk memimpin kaum hawa ke jalan lurus? tapi kalau takat jalan lurus yg dimaksudkan adalah hiway, aku besit 1.6/1.8,tara hal lah. lebih dari itu pon ada.
bukan ingin menongkat hidup mahupon mencari maut awal, cuma hidup sendirian tanpa manusia yang bergelar ibu bapa mahupun keluarga telah membuatkan aku menjadi liar. tiada kongkongan membuatkan aku mencari makna hidup di atas jalan raya.

aku sendirian di bumi ni sejak 21 tahun yang lalu apabila satu2 nya org yang aku ada didunia ni yakni ibu aku telah meninggal dunia kerana lemas jatuh kedalam telaga semasa aku berumur 15tahun. sejak itu lah aku hidup sendirian. ada jek org kampung nak membela aku. tapi aku tatau kenapa aku lagi suka lone renjes. sebulan jek aku bertahan umah pakcik ketot.
kemudian aku cabut senyap pada waktu malam. aku merantau tanpa arah tujuan dan akhirnya aku tersadai seperti paus biru di kota nan pelesit ni.

kota ni lah mengajar aku menjadi dewasa. hidup penuh dosa, bergelumang dengan maksiat.
membunuh ibarat hobi. tapi satu pendirian aku. aku tak hisap dadah. kerana dadah pembunuh no 1. aku masih teringat iklan di tv itu. ermm. dalam banyak2 mesej dalam tv tu cuma tu yang melekat.

bodoh, rokok ni pon sama jek macam dadah.buat aku ketagih. kamben biri-biri ko ni winston light.
aku sumpah ko jadi seterika.

pling..pling..


seterika jenama elba muncul. agagagaga. aku ternganga.. aku gesek2 mata.
plup!~ hilang.. tetibe aku terdengar lagu ni.



Di bumi, lautan, di udara
Begitu banyak kisah tersimpan
Betapa besar keagungan-Nya
Semua ini dapat tercipta
Dengan..
Indahnya

Dunia khayalan, dunia impian
Dunia khayalan, dunia impian
Dimanakah kau berada?
Bawalah aku kesana
Kesana
Kesana

[Music playing]

Dunia khayalan, dunia impian
Dunia khayalan, dunia impian Dunia khayalan..
Dunia impian..



ibu peri,ibu peri. muncul la kau di depan aku.kabulkan la permintaan aku ni.. kabulkan lah khayalan ku diatasa supaya menjadi benar.~
aku pejam mata lalu terlena dengan dengkuran halus..agagaga..comey bukan?



sekian la cerita aku hari ni~!
jangan marah nati bapa jual. tuan penasihat..20%.


Friday, February 25, 2011

khurafat 8 juta.

malam tadi aku bosan tatau nak buat ape. then aku godek2 la youtube,cari cite2 melayu yang nak ditengok. ok! aku jumpa satu cerita baru. . macam selalu kalau movie melayu kuar kat panggung aku x bape nak pegi.entah la,tatau kenapa. tak semangat 1 malaysia langsung kan aku ni. ekekekeke.ada aku kesah.
hantu kak limah,aku masih dara dan ngangkung adalah movie terbaru yang aku tengok kat youtube. wink~ dan the latest malam tadi la.



KHURAFAT


itu lah movie terbaru aku tengok. dan semalam aku dengar kat radio sinar.dia kate kutipan untuk cerita khurafat ni dah cecah 8.1m.. woooaa...aku teruja.banyak tu. kompem cite ni malatop,tip top,seram tahap mak lampir mengilai la.~

sepanjang aku tengok cerita tu kat youtube, ntah bape puluh ratus kali aku menguap.
OMG,bosan dik non cite ni. memang tak menepati citarasa aku pon. aku ni tak la berani sangat tengok cite antu. tapi kalau dah sampai tahap aku asyik menguap je,. korang rasa cite ni boleh ke dapat 8.1m? agagagaga... okay! itu dah rezeki samsul anak pak usop. kita tak leh lah nak argue lg kan..muahahahaha..

aku rasa,sebab dia leh dapat kutipan 8.1m sebab antusetan dia la kot. setiap kali antu kuar,
x penah nye lebih dari 3 sec kot. aku pon x sempat telek guane rupe antu tu. dia kuar secara tetibe jek pastu pop! hilang... okay! aku da errrmm..agagagaga.. ape ni? muahahaha.
mungkin itu lah tarikan cite ni. antu kuar x lebih 3 sec then dia hilang macam gaya the flash.
atoiii... mmg terbaek la cite. 8.1m. tu..rugi tak tengok.(okay,ni aku tipu)muahahaha.gelakgulinggelakgulinggelakguling


*ape2 pon, tahniahtepuktangan la pada samsul sebab dia amat hansem dalam cite tu.muahaha.
*agak2 aku leh x berpacaran(rasa mcm nak geget stereng baca ayat ni) dgn si samsul ni? ekekeke. kaya dan hansem~
* aku suka giler makan honeystar..nyum..nyum..~sengihnampakgigisengihnampakgigi

Tuesday, February 22, 2011

wa sayang matik sama lu!

selamat malam romeo semua. aiyayaya...
aku ada story nak gitau ni. suma kasik tajam telinga,fokus kan mata kat blog aku ni.


jeng

:::

jeng

:::

jeng

:::

jeng

:::

jeng

:::



gua dah dapat tiket pegi konsert maher zain sabtu ni beb..
terbaek nyah.. terbaek dari ladang kude terbang.
ekekekekeke.
sila jelos pada sesape yang tak dapat,tak boleh mahupon yang takde duit nak pegi tuh.
sekian~



ape2 hal korang leh jek hallo2 kat sini. chill la der. x ayu la lu nangis sebab aku pg konsert ni..ekekekekeke...ape2 pon wa tetap sayang matik sama lu! muahahaha~


++ wa rasa macam x bes la malam ni. adakah sebab wa x mengentot2 malam ni? aishh~

Friday, February 18, 2011

BROGA (Part 2)









dah puas tengok gambar2 ni kan? saje jek aku letak gambar dulu
then baru aku bercerabih kat bawah ni.
bercerabih? bunyi nak lebat je kan.
aku xde nak cite panjang. nak bgtau yang gambar
ni gambar dari kamera aku pulak.lambat upload an.
aku dulik hape, aku malas. sukeati aku la.
nah tonton sepuas hati. tapi sila tengok dari bawah bwk ke atas.
sekian~


** majulah bidang nyanyian untuk periuk nasi kita. xde kene mengena kan. ahakzzz.
** pegi cuaca ujan. gitu lah jadinya. dah macam orang sakai.

Monday, February 14, 2011

selamat menyambut maulidur rasul




In a time of darkness and greed
It is your light that we need
You came to teach us how to live
Muhammad, ya RasulAllah

You were so caring and kind
Your soul was full of light
You are the best of mankind
Muhammad, khairu khalqi Allah

Chorus:
Sallou 'ala Rasulillah
Habibil Mustafa
Peace be upon the Messenger
The Chosen One

From luxury you turned away
And all night you would pray
Truthful in every word you say
Muhammad, ya RasulAllah

Your face was brighter than the sun
Your beauty equalled by none
You are Allah's Chosen One
Muhammad, khayru khalqi Allah

Chorus

I'll try to follow your way
And do my best to live my life
As you taught me
I pray to be close to you
On that day, and see you smile
When you see me

Chorus

Lyrics: Bara Kherigi
Melody & Arrangement: Maher Zain
© Awakening Records 2010

Thursday, February 10, 2011

Bunga & Ladybird


yeeehhhaaaa..
okay kawan-kawan.kali ni aku ada cerita sikit.
cerita tentang bunga. aku bukan minah bunga ek.
tapi siapa tak suka bunga? bodoh la orang tu.
kan setiap ciptaan ALLAH itu indah. apedaaaaa..


okay. terus kepada cerita yang aku nak sampai kan ni.dengar,hayati dan dalami apa yang aku akan sampai kan ni ek. kalu korang bijak,memang dapat teka apa aku sampai kan.
tapi aku rasa senang je kot nak teka..tengok tajuk pon dah tau..ekekekekeek.

bunga. errrmm.bunga ape2 jelah ek.korang bayang kan sendiri.
okay... teruskan.

:::
:::

ada sekuntum bunga yang berada di taman. bunga itu dikelilingi oleh bunga-bunga lain yang pelbagai jenis,warna,bentuk dan kegunaan. indah sungguh kediaman bunga itu.

satu hari, bunga yang baru nak berkembang mekar itu terlihat pada seekor ladybird. matanya terpaku pada ladybird tu. berwarna merah terang,sayapnya berkilat dan ianya sangat bergaya sekali. bunga itu rasa tertawan. matanya hanya terpaku pada ladybird itu.

walaupon ada kumbang-kumbang lain yang ingin mendekati,bunga pasti akan melentuk-lentukkan tangkainya supaya kumbang-kumbang itu pergi. bukan tidak mencuba untuk memberi peluang,tetapi bunga merasakan seperti dia meracun diri sendiri dan kumbang-kumbang tersebut. jadi untuk menggelakkan kumbang-kumbang yang lain mati terkena racun,baiklah jika bunga sendiri yang menghalaunya tanpa berfikir panjang.
kasihan kumbang2 itu. bunga rasa bersalah sangat2.tapi apakan daya. bunga hanya menginginkan supaya ladybird hinggap di kelopak2 nya yang agak kusam itu.

bunga terus berharap dan terus setia menanti supaya ladybird itu hinggap padanya. tapi sayang lady bird itu hanya terbang melintas padanya,menoleh sedikit dan terus terbang,terbang,terbang dan hinggap di sebatang ranting kayu mati. bunga melihat sahaja perlakuan ladybird yang sentiasa menjeling2 kearah bunga2 lain yg mekar lagi berkhasiat dari akar hingga ke pucuk.

bunga sedih.tetapi bunga tetap percaya pada dirinya bahawa satu hari nati,ladybird itu mungkin akan perasan padanya. mungkin dia tidak secantik bunga2 yg lain.tetapi dia mempunyai khasiay nye yg tersendiri. bukan sebarangan bunga. tiada warna menarik,tiada lenggok dahannya bukan lah bermaksud dirinya langsung tiada khasiat.khasiat nye boleh didapati jika ianya dicabut dan direbus akarnya....hanya khasiat terpendam.

hari berganti hari,minggu bertukar bulan. bulan akhirnya menjadi tahun. ya..bertahun lamanya menantikan kehadiran ladybird yang satu itu. tapi tidak kunjung tiba juga.
akhirnya bunga tersedar dari anganan bahawa jangan mengharapkan angin untuk meniupkan ladybird itu supaya datang kepadanya. dan jangan juga berharap ladybirg itu sendiri hadir kesisinya.. bunga kesedihan. kesedihan hingga dirinya dihinggapi penyakit.

dan sesungguhnya bunga itu bernasib baik kerana tuan tanah tempat dia berkembang prihatin padanya. diberi rawatan secukupnya.baja yang seenaknya. bunga kembali mekar.
sesekali dia melirik jua pada ladybird,tetapi tiada pengharapan lagi terhadap si ladybird.
cuma doa yang mampu bunga titipkan supaya ladybird dapat berhenti pada suatu destinasi yang pasti.

kini bunga ingin mencurahkan kemekarannya kepada tuan tanah dan tidak pernah putus doa moga tuan tanahnya akan mengirimkan sesuatu kepadanya kerana percaya pada pilihan tuan
tanah!

:::
:::
:::
:::
:::

tamat dah woiii..kering otak aku pk idea cite ni..adeiii..amacam..korang dpt teka x??? ekekeke..
aku percaya korang senang2 je dpt teka.. sempoi je kot.
hahahaha..sorry la wei. aku tengah sakit jiwa skang ni. mood kepala ting tong.ayyokk..
tatau.~


* aku tgh dok tunggu ni.bilo nak ada ore kasik pitih ko aku.~

Tuesday, February 01, 2011

BROGA (Part 1)

30 januari 2011 ari ahad.aku ngan geng2 aku pergi mendaki broga hill dekat semenyih(dokek yo). aku dah gitau budak2 ni,pergi sebelom subuh.means ada kat broga sebelom subuh and solat kat masjid semenyih berhampiran balai polis. tapi oleh kerana ada sorang 2 makhluk allah yg susah nak bangun tido,so aku and ada lah dalam 4 5 org yg lain smpi lewat spt dijanjikan.tp still sempat berjemaah di masjid semenyih tuh. ada kawan aku yg lain yg dah smpi awal,dia naik dulu.mcm bese la masalah perempuan.

bajet nak tengok matahari naik la.puit,ujan pulak turun. huuu~ tapi sebab semangat berkobar kami pon meneruskan jek pendakian kami.ecececeh..
aku nak gitau korang. aku pancit dowh..muahahaha..hampir give up tp kwn2 aku mmg terbaek. bagi sapot kat aku,sgup bwk kan beg tok aku,sgup dorang tarik aku naik sampai atas. aku memang terharu la. apa2 pon aku malas cite panjang.
ni pic2 versi kamera kawan aku. versi aku nati aku masukkn dalam part 2. ekekekeke.


+ dak in,ecah,palee,flora,ilia,aien j,dann,ajis,shamin dan 2 org kawan ajis.
+hero aku pada hari tersebut ialah incik dann,im proud of u la beb. nwy,sorry xde mazda tok ko. bajet aku petik daun leh jd duit ke?



tiada kata seindah keceriaan di wajah


apa guna mata jika tidak menghayati keindahan ciptaanNYA


usaha gigih,kejayaan menanti dihadapan




biarpon ketiak berlendir,peluh merembes,
kami tetap berjaya menawan broga hill.
sweet moments - never forget

 
Design by Amanda @ BloggerBuster