suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 23, 2009

* BILAL BIN RABAH - pengumandang seruan langit*

ASSALAMUALAIKUM... hehehe... senyum la..senyum la..ahaiii..cek mek molek..bak kata kak linda amri..

hmmm..entry kali ni aku nak tulis pasal buku yang baru aku habis baca minggu lepas. tajuk buku BILAL BIN RABAH.sape x kenal bilal bin rabah tu sila google okie. x rugi belajar tentang sejarah islam.

buku ni aku beli dekat bangi. aku x expect pon nak beli novel sebab aku tgh *kering* time tu..huhuhu. tapi tatau la nape tarikan novel ni sgt kuat menarik aku tok membelinya.. terpaksa la aku pinjam kakcik aku beberapa helai duit.kikiki...

hmm... balik rumah and bila aku baca. aku rasa puas. perasaan aku ni terbawa2 kepada peperangan yg mereka tempuhi,duka lara mereka. aku x dapat la rasa keseksaan dorang tu. tapi ianya menimbulkan keinsafan kat diriku ini bila bilal bin rabah sgup bermatian kerana islam.

*2 thumbs up* utk penulis sebab jalan cerita yang menarik dan senang faham. dan insyallah akan aku beli lagi novel sejarah islam seperti ini.

buat kawan2 semua aku suggest kan buku ni kat korang. sangat sedap seperti mkn indulgance choc cake secret recipe..huhuhuhuhu....

Tuesday, November 10, 2009

*hepi besday to me-18 tahun okey*


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini




yeay!!! syok sendiri hari ni..biar la..ada aku kesah??
moga..apa yg aku impikan,harapkan,doakan akan jadi kenyataan..insyallah....
mgkin aku akan bergaya dgn jenama audi?? ada ladang sendiri?? ada koleksi jam tangan,kereta mainan, dan buku yang banyak?? sehingga mampu membuka galeri bg koleksi2 tersebut..huhuhu..
itu semua anganan... dan insyallah kalau ALLAH mengizinkan,akan termakbul la harapan ku itu..
dan semoga kalau termakbul doa ku itu jangan la aku jadi spt kacang lupakan kulit..

*peace no war*

Thursday, November 05, 2009

+ you'll be in my heart +





assalamualaikum..hallu..lama dah aku update dan tak jenguk blog ni..huhuhuhu.....
ada masalah mental sikit la..tu yang malas masuk blog ni..hahahahaha..

macam korang tengok tajuk tu kan.mane yg tahu tu mesti 1st bnda yg kuar dr otak korang psal tajuk ni ialah tarzan..tol x..
hahahahaha...
actually cite ni dah lama sgt..zaman aku kecik2 dulu cite ni dah keluar.dulu main zaman tape jek.xde vcd or dvd lg.. menatang you tube ni pon aku xkenal lg..jgn katekan you tube..komputer pon aku tatau ape benda tu..hahahahaha..

aku memang dah lama gile cari cite ni.cari kedai cd pon xde..tape?? ada lagi ke tape nye..huhuhuhu...

pastu kalau tak silap aku, bulan lepas kot.time aku kat rumah waktu malam,anak buah aku call...dia kate..
'acu cite tarzan kat 615.cepat tgok'

time tu aku rasa mcam nak terjun pool jek..ape tak nye. kat cheras ni siaran sport ada la..disney xde..ahhh..aku bengang...
then aku terminate sport and amik disney channel...tetiap ari la dok tggu cite tarzan ni..
last2 semalam kul 2 petang cite tu keluar kat 615..apa lagi,terkinja2 tak hengot donia aku..
hahahahaha..
dah time ujan dengan guruh tum tam..adoii..tawakal jek aku semalam..
hahahahahahaha...
time part lagu aku naikkan volume..hahahahaha... gila baban la...

akhirnya penantian tu berbaloi jugak..kikikiki...

* happy birthday abg ram.moga success selalu..kepada ramians..sorry x dpt dtg semalam..
sorry sgt...
*kepada yang menyambut harijadi bulan ni..happy birthday ya..especially anak buah aku maizaitul amira(2/11),nur bahi wafia(19/11),abg ram(4/11),nadia my fren(3/11) dan aku....huhuhu....
*enjoy la lagu ni wei... aku suka gila tahap gaban lagu ni..huhuhu...

Thursday, October 15, 2009

+ Akukah Yang Tak Ikhlas?+

phewwww..lama x jenguk sarang ni..
hehehe...
banyak sangat masalah menimpa,
so rasa nak berbloging tu jadi hampeh..
sehampeh kera di hutan
yang curik pisang mak aku..

hmm..ni nak story sket.
alhamdulillah tadi aku p interview and aku dapat keje tu.
tp bukan dalam bidang aku.
x kisah la bidang ape,janji rezeki itu halal.

actually ni story yang aku nak citer ni.
arini aku balik awal dari opis.
lebih kurang pukul 2 td.
pastu akak aku nak singgah kedai nak beli barang dapur.
tgh aku tggu akk aku sambil dgr radio,
aku nmpk sorang wan(nenek) ni
bersama 2 orang cucunye..
bawak barang dapur banyak and for sure la berat kan.
aku plak dok usha jek wan tu.
dalam hati berbolak balik.nak tolong ke xnak..
nak tolong ke xnak.
dalam masa sama aku pk,mesti wan ni duduk blok depan ni.
tp aku salah.wan ni duduk kat blok aku.
jauh sikit kedepan dan kene daki bukit sket.
aku masih berbolak balik lg.

then akk aku sampai,aku usha wan tu dah xde..
aku pon bawak la kete laju sket.
smbil mata usha lg nenek tu.tp aku x nmpk dah nenek tu.
hmm..maybe dah smpi..
aku park kete,then aku nmpk wan tu dekat tangga bawah tingkat 1.
aku amik brg aku,kunci kete pastu aku jalan dengan laju..
sampai kat tangga tu aku tgok wan tu ada lg.

aku pon ckp la.
"wan,meh la saya tolong bawak kan, wan mesti tak larat ni."
wan tu kata dalam lorat utara
"xpa la. wan rehat kejap jek ni. xpa la..x payah susah."

aku banyak kali gak pujuk wan tu biar aku tolong dia.
tp wan tu tetap xnak..
last2 aku mengalah dan terus naik ke umah aku tingkat 3.
sambil tu aku skodeng cucu2 dia yg dah smpi umah..
rupe2nye wan tu duduk tgkat 2..

aish...aku punya la x senang hati bila tinggal kan wan tu td..
barang dia berat..banyak.
tapi aku nak tolong dia x kasik..
smpi sekarang aku masih memikirkan,
adakah aku ni x cukup ikhlas or aku x ckup jujur tok menolong wan tu..
tp serius aku cakap,aku xde niat buruk pon.
aduyaii..
sampai skang aku masih rasa bersalah sebab x tolong wan tu..
gegilernye rasa guilty..
adoiyaiii...
tolong lah aku.. rasa bersalah ni.aku kesian sgt kat nenek tu.
aku terpk gak,anak2 dia mana? ape kejam sgt suh wan tu p beli barang dapur yg banyak
lg berat tu. dah la jauh..
aishhh....
aku plak jd tensen ni.
and,kompom seumur hidup aku,aku xkan lupa kisah ni..
sebab aku punyai hati yang sensitif.
itu aku pasti. huhu..
leh x puji diri sndri..

* rasa bersalah yg amat sangat. moga ALLAH ampunkan dosa aku tadi. dan wan,,sorry..saya betul2 ikhlas tapi saya x suka memaksa..ngee~~~~

Thursday, October 08, 2009

+ selamat ulang tahun yayang +

happy besday to you..
happy besday to you..
happy besday,happy besday,
happy besday to you...

sembahsembahsembahsembahsembah

hari ni genap lah setahun aku telah bersama dengannya.
rasa macam baru semalam jek kita berkenalan.
kan yayang??
senyumkenyitsenyumkenyitsenyumkenyitsenyumkenyit

dalam setahun ni jugak la banyak liku2 hidup yang pahit telah ku tempuh dengannya.
tidak lupa juga saat2 yang manis.
lovelovelovelove


apa-apa pon... selamat ulang tahun yayang!!!
feeewwwiitttt....
hope pasni dapat la aku tambah bodykit kat dirimu yayang..
bior orang kata aku pki saga se...
kikikikiki....
gelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakguling

* bersyukur dengan rezeki mu YA ALLAH.

Thursday, October 01, 2009

+ keranamu kekasih-illa sabry +







assalamualaikum.
entry kali ni aku post lagu yg aku amik dari you tube tadi. bukan ape tengah aku belek2 cerita cerekarama kat you tube tetibe kuar list lagu ni. aku pon apa lagi layan la lagu ni. huhuhu..

teringat kisah lama. huhuhu.. syahdu gak la hati ni.. tapi nak wat camne kan. semua nya ALLAH yg tentukan. hehehehehe..

korang layan lah ek lagu ni..kikikikiki... sentap jek ati ni..xoxoxoxoxoxo...adehhh..




encemencemencemencemencemencem

Thursday, September 17, 2009

* Selamat Hari Raya AidilFitri*


ASSALAMUALAIKUM.ramadhan hampir berlalu. aidilfitri menjengah tiba.. kat sini,ain nak mintak maaf andai kata2 dalam blog ni menyebabkan ada yang terasa hati. ain hanya lah insan biasa yang sering melakukan kesilapan.

kepada yang ingin balik kg, berhati2 la di jalan raya. pandu cermat jiwa selamat. jangan rushing sgt nak cepat sampai kg hinggakan terlupa keselamatan sendiri..elok2 dapat raya kat kg,kene plak raya kat spital..hah..lagi haru la...

yang penumpang mahupon pembonceng kene la amik perhatian juga. jangan la ganggu konsentrasi pemandu. dan jangan la bagi pemandu tu mengantok..kikikiki...besar tanggungjawab penumpang ni..hahahaha...

okie dokie..

*SELAMAT HARI RAYA. MAAF ZAHIR BATIN*

credit for-->> PROSBOCians,RAMians,1987 group,and all bloggers.

Wednesday, September 09, 2009

+ Goyang + Loyang + Ros +

Di kedinginan pada pagi sabtu lepas, dengan mata stim dan jalan raya yang agak lengang.aku melihat jam tangan... ahh.. pukul 4 pagi. lagi setengah jam sampai la kampung ni.

"ya allah,, mintak2 la aku tak terlelap"..

aku kerling orang kat kiri dan belakang aku. ahh..gelap... senyap jek.

" dorang ni tak nak ajak aku berborak ke?
mata stim la ni. adehhh..cepat la sampai kampung"

setengah jam kemudian.

"ahh..alhamdulillah..selamat sampai.syukur padamu ya allah."

lepas sahur dan solat subuh. aku lepak jap depan tv.layan cite ulangan nur kasih. mata kejap tertutup,kejap terbuka. pastu tutup lama plak... aish...tido sat la..mengantok sangat ni...

hahahaha... apa motif aku merepek ni? huhuhu.saja ja..sekarang aku kat opis tengah busan tahap gaban. orang belakang aku ni dok asik melayan lagu raya..adoiii. apo nak jadi wei!!!

ni nak story sikit. sekarang bila aku ronda2 ke blog2 orang. aku tengok peperangan telah berlaku..peperangan apa..hahahaha...itu biar aku simpan la..mane yg tahu tu bagus la..
tapi aku tak mau campur..hehehehe..(suka tengok dorang berperang jek)

ahh..apa aku nak cerita ni sebenarnya aktiviti bulan pose yang raya bakal menjelang nih.
mak aku pon dah kelam kabut menjahit langsir,suh aku buat kuih.cat rumah..
aish..penat la makkkkkk.... tapi sebab aku ni nak jadi anak yang taat, aku buat la apa yang mak aku suh tu. kebetulan pula dah beberapa tahun rumah aku tak cat baru..so sabtu lepas aku menjalankan aktiviti mengecat bahagian dalaman rumah.( aku lupa nak snap pic daaa).

tapi keje mengecat tak setel 1 hari. akak aku kol abg bent aku then abg bent aku kate dia nak balik malam ni.itupon sebab dia standby jek. lau xde keje dia balik..oraittt...abg bent aku nak balik.. dia balik tu ada lah satu rahmat bagi kami. walaupon rahmat tapi still ada ke mala petaka an bagi kami..hahahaha....

abg bent aku.. kalau dia balik.kompom 100% umah aku bersih,bersih sgt.sebab dia seorang pembersih..mala petaka an nye plak..dia kuat membebel dan kondem keje orang..aishhh..tensi..tensi..tensi... dia nak suma sempurna..perfect..eiii... aku tensi!!!!!!!!!!
stop pasal dia plak..


ni lah aktiviti aku malam sabtu lepas. memasang pelita untuk anak2 buah aku yang nak main bunga api cap lemau.( terbakar hanya setengah batang ja, setengah lagi TARAK!!!! hampeh)

sambil-sambil tu aku snap pic bulan penuh..adehhh..cantik sangat malam tu. tapi sori la pic tak lawa. kamera aku bukan cap mewah. cap hp nokia 5200 ja..hahahahaha...


kerja hari ahad bersambung dengan aku ambik tugas membuat kuih loyang( kak osh kata)@
kuih goyang(family aku kata)@ kuih ros (nama universal).hihihihihi...
tu tangan mak aku. take over keje aku setelah 4 jam aku bertapa kat depan kuali tu. last touch up dari bonda tercinta. hehehehe...

ahhh... korang rasa ada lagi ke tatau macam mana ke bentuk nye kuih ros nih? hahahaha..maybe ada kot..tapi peratus x kenal tu ciput jek..
so ni lah kuih loyang@goyang@ros. kuih traditional okey.. rasanye rangup dan manis2 buah. tengok la sapa bancuh?? mak aku jugak!! hehehehe... (x lupa jugak pada sape yg dok bertapa 4 jam tu yek). hehehehehe....

Wednesday, September 02, 2009

+ penting- sila baca kawan2 semua+

tersentap aku bila aku baca blog ni. dan tiba-tiba aku jadi geram,benci dan rasa inilah manusia paling bodoh pernah aku tahu. pak pandir pon lagi pandai dari makhluk ni.
aish...entah la...

walaupon si nani ku cayangggg tu dah bagitahu kat blog dia, tapi aku still nak hebah kat blog aku plak. huhuhuhu.. nani jgn marah okie...lap u..xoxoxoxoxo..( nak tiru dia jek. hehehe)

kepada pembaca blog, penulis blog... sila lah flag dis stupid blog. actually penulis dia yang idiot.huhuhu..

masih wujud lagi manusia macam ni. penuh kedangkalan and so annoying.. yek.. aku geram..
aku ni tak la pandai bab agama kan, tapi aku tahu dan percaya 100% yang rasul terakhir adalah nabi muhammad s.a.w.

jgn la nak merepek mengaku diri tu rasul..adoi.. such a stupid,idiot,baghal statement.
masyallah. lindungi aku dari manusia begini..

take noted kawan2 dengan blog ni. wajib flag blog tu. supaya google leh nyah blog tu dari alam maya ni terus.

<http://messengerofgodtoday.blogspot.com/>

* laksanakan tugas kita as a muslim and muslimah!!!

* kredit to nani and sesape yang dah flag blog budus tuh. *wink*

* berdoa la supaya makhluk tu sempat bertaubat. ngeri kalau nak difikirkan kesan nya..

Tuesday, September 01, 2009

+Aku Bukan Billy Miligan vs iLham Hati +

.ASSALAMUALAIKUM.

Jumaat lepas bersamaan dengan 28/8/09 aku pegi jaya jusco cheras selatan(jjcs).
dah memang lama gak aku tak jejak kaki kat jjcs. ada la dalam 2 3 bulan. walaupun dekat sangat,tapi aku malas nak pergi sana. sebab aku tahu kalau aku pergi jj kompom aku nak singgah popular situ.huhuhuhu.. oleh sebab dah 2 3 bulan aku puasa dari membeli novel,akhirnya aku pergi jugak. budjet sampai sana nak beli 1 novel je. tup-tup sekali 2 aku rembat.hahaha..

novel pertama aku beli 'Aku Bukan Billy Miligan'
start baca jumaat malam bersambung ke sabtu pas subuh dan tengah arinya
tamat baca.
telinga aku agak panas dengar kaklong aku
perli2 aku.dia tak suka aku beli novel.
tp bila aku dah beli dia jugak yang nak pinjam.
(bulan pose x baik marah)


no 2 plak,aku beli 'Ilham Hati' karya damya hanna yang ke 5.
kalau tak silap aku la. aku agak terkejut jugak la sebab bila
aku check balik senarai buku damya hanna ni,
aku dah ada kesemua novel beliau..huhuhu..aku x sedar pon.
wakakaka. aku pernah jumpa beliau ni masa pesta buku 3 tahun lepas.
time tu dia baru ada 2 3 buah buku je.
aku start baca ilham hati ni pagi tadi,
dalam pukul 9 dan habis baca pukul 1.30 td.
itu lah bila time cuti,duduk plak tercongok kat kl sorang,bulan pose lagi.
cepat la habis.huhu..

* to readers, korang tak rugi beli novel2 kat atas. superb. seperti korang tahu,penulis2 dia pon tip top dan marvellous kan..

* yang penting ain bukan billy miligan.ain adalah ain.hehehe...dan ain juga bukan Rian yang lama.
huhuhuhu...

*mengong dengar radio desa fm ni. selamat hari raya dari ahmad jais..adoiiiiii...............

Wednesday, August 26, 2009

+ Tiba-tiba saja +

Salam ramadhan semua. pose jangan x pose. tu.tu.. ape kes p dapur tu..*tett* (jgn merepek ain) hmm..actually aku ketandusan idea nak post entry baru. tapi tengah aku belek2 post group 1987 di friendster,timbul idea nak post entry kat blog plak.(asik merapu je kat group kan) MySpace


kali ni aku post design baju yang baruuuuuuu je di "confirm" kan.hehehe.. hasil design ikki dan dann(sumber dari bernama), serta beberapa idea dari budak2 group. jadi, ni lah hasil design baju kitorang nanti. cantik menarik tertarik kau memang gempak!! betul tak? simple but nice. MySpace


jadi perhatian untuk sesiapa lahir tahun 1987, and kalau berminat sila la menjengah friendster anda yang berdekatan,bukan jiran anda okie.


ah,sebab aku boring jadi aku tolong menyenangkan korang agar korang tak boring mencari di friendster nati. jadi sila <klik kat sini> okie dokie?


korang kalau nak cepat2 la buat ape yang patut dan tak patut. aku rasa macam dorang nak tutup jek list name tuh nanti.

Photobucket



Photobucket

* tiba-tiba jek idea ni kan?? hehehehe... MySpace

Thursday, August 20, 2009

Ulasan Novel Ucapkan Kau Rindu - Murni Aqila (kak moon)


Bismillahirrahmanirrahim.

seperti yang di janji kan dengan kak moon, baru hari ni ain dapat kota kan janji tu. iaitu untuk memberi komen kepada novel kedua beliau. ucapkan kau rindu. seribu kemaafan untuk kak moon sebab ain lambat komen.

ucapkan kau rindu- sebuah novel cinta yang berunsurkan komedi. kenapa komedi? kerana setiap ayat di dalam nya membuatkan ain ketawa. bukan ketawa pura-pura tapi ketawa riang.
ketawa dengan setiap perilaku Adham kepada Lailana dan begitulah sebaliknya. percintaan mereka tidak lah sehebat romeo dan juliet tapi kukuh seperti cinta Mat Som terhadap Fatimah.

Lailana yang keras hati terhadap lelaki akhirnya tunduk dengan api cinta Adham yang tulus ikhlas itu. ditambah pula dengan sikap Adham yang melindungi,membuatkan Lailana makin terbuai dengan perasaan nya. pembaca mesti tak dapat lupakan saat-saat manis lailana di kg adham. bermain kapal terbang kertas. sooo sweet. masih terbayang2 lagi bayangan mereka bermain di kepala ain ni. percintaan mereka membuatkan Adham bertekad untuk melamar Lailana. tetapi memori silam sentiasa menghantui beliau. Lailana menghilangkan diri.

Adham yang pernah kecewa dengan cinta lama, bertekad untuk mencari jawapan kepada kehilanganlailan. dengan sedikit kepercayaan dan serta sokongan adik2 nya. akhirnya Lailana berjaya di kesani nya.

berjaya atau tak Adham dengan kisah cintanya dan apa memori silam Lailana?? nak tahu? dapatkan la buku Ucapkan Kau Rindu di pasaran.

penulisan Kak Moon makin matang. dari Sebutlah Namaku kepada Ucapkan Kau Rindu, perbezaan nya sangat ketara. kematangan kak moon sebagai penulis baru terserlah dengan kehadiran novel ke2 beliau. sehinggakan sampai sekarang ain masih terbayang2 kisah lailana dan adham. dari berebut nasi hinggalah berlumba kapal terbang kertas. setiap moment tu sangat manis untuk dikenang.

setiap karya kak moon menampilkan mesej yang berlainan. dari peragut kepada sexual harassment. nampak topicnya macam remeh dan sudah basi, tapi inilah yang kerap berlaku dewasa kini. dan ain percaya,masih ramai lagi yang masih tidak membuat laporan atas sexual harassment or kes ragut ni. atas sebab maruah. maruah memang penting. tapi kalau ianya terjadi kepada kita dan kemudian terjadi pula kepada jiran,kakak,or adik2 kita. adakah kita nak berdiam diri lagi?

kepada kak moon, novel ini memang superb.. 4 1/2 star for u my sis... semoga novel akan datang lebih baik dari sekarang. hope nama Murni Aqila akan setanding dengan penulis2 seperti Ramlee Awang murshid, Aisya sofea,Anis Ayuni, Damya Hanna dan ramai lagi. insyaallah.

* akan adakah novel thriller dari penulis wanita bernama Murni Aqila???? tunggu...................
hehehehehe...

persoalan ain
--->> kenapa membiarkan Rusdi terlepas tanpa hukuman yang setimpal? setakat buang kerja..aishhh..x puas hati betul la.....
--->> apa pengakhiran kisah salwa? suami dia juga. tak kan terus hilang tanpa dikesan?
--->> tak puas hati joy terlepas begitu saja tanpa hukuman. tiada rasa menyesal ke dia dengan kematian Huzir??


" AKAN KUTUNGGU
SUARAMU MELAFAZKAN ITU
UNTUK MEREDAKAN RESAH DI HATI INI"

Monday, August 10, 2009

+ aku cuti lagi +

6 pagi td......


'dik,camne?'

"camne ape? nak cuti,cuti jelah."
aku buka ikatan telekung di kepala. berkerut aku menahan batuk.(karang mak aku jaga pula)

" kalau camtu,boleh ke ko sorang je anto kaklong & banglong balik?"

aku diam seribu bahasa. kakcik aku pon diam.kemudian dia bangun dan mengejutkan anak2 buah aku. time to school.

6.30 pagi..

aku panas kan enjin kereta dan bersiap nak balik cheras.anto kanda2 ku balik( dorang nak g keje ler)
sat lagi aku balik n9 semuladrive sorang. mata mengantok sebab mlm tadi aku x dpt tido sangat. sakit dada ni. mintak2 la semua nye selamat.

mak aku demam,so aku ngan kakcik aku amik keputusan tok cuti,maybe sampai rabu.tapi kalau mak aku bertambah sihat pagi rabu aku balik la cheras lik.

* mintak2 la aku dapat keje kat seremban. boleh je aku lepak kat kg. x pening nak pk pasal kesibukan kota ni. dengan jerebu x abis2.. sempit dada aku ni.
insyallah rabu aku on9 semula.. kepada sesiapa yang berkenaan,lau ada apa hal. roger aku.kol ke,msg ke,surat pon boleh je asalkan jgn guna benda yang berkaitan dengan komputer dan internet.huhuhuhu....

tatatititutu semua..love u..mmmmuuuuahhhh.........

Friday, August 07, 2009

+ batuk +


uhuk..uhuk....adehh...luka sudah tekak aku ni. masuk harini dah 4 hari aku batuk. batuk aku tak teruk sangat,tapi yang menyebab aku rasa tak selesa sebab tekak aku ni gatal sangat. kalau lah tekak tu boleh dikeluarkan, dah lama aku keluarkan. pastu sental dengan clorox. pastu kalau kuman/bakteria tu boleh kita namapak dengan mata kasar. memang aku picit benda alah tu. siap pijak twist lagi....
aishhh...sabo je lah.... think positive. ALLAH beri aku sakit sebab nak menghapuskan dosa2 kecil aku.


* setiap dugaan yang ALLAH berikan pasti ada hikmah disebaliknya. wait & see.
* mana cekodok aku ni???

Wednesday, August 05, 2009

+ sebab aku hepi+


MySpace
hallu!!!!! hehehe...entry kali ni aku nak sengih je sepanjang masa..huhuhu(boleh ke macam tu)..

MySpace
bukan apa, aku sengih sebab aku hepi. aku hepi sebab aku puas hati. aku puas hati sebab'dendam' aku dah terbalas..hahahaha...(walaupon tengah tak sihat)


untuk Azrin..tolong............lah jeles dengan ain.(macam pelik jek)..
malas cite panjang.tengok sendiri sebab aku hepi. caucincau..


* kak moon. thank you very muchow..huhuhu...MySpace

Saturday, August 01, 2009

+setahun sudah berlalu+

setahun telah berlalu..bermakna 365 hari dah aku tempuhi dengan tidak ada sehari pon aku melupakan beliau...

ketika aku sedang makan
ketika aku sedang duduk termenung
ketika aku bekerja
ketika aku duduk tengok tv
ketika aku aku bersolat
setiap perbuatan aku masih dibayangi oleh beliau.

hari ini. 1 august 2009, genap setahun beliau pergi meniggalkan aku, meninggalkan mak aku,meninggalkan adik-beradik aku,meniggalkan dunia yang penuh pancaroba ni.
perginya buat selama-lamanya. perginya tanpa sempat aku memohon ampun dan kemaafan.
perginya tanpa pesanan terakhir. perginya membuat kan aku terkedu tanpa kata..

sangat berat aku tanggung dosa2 ku terhadapnya. berat sangat. kepada ALLAH sahaja tempat aku mengadu. tempat aku memohon keampunan. tempat ku berharap supaya jangan la diambil lagi orang aku sayang dalam masa terdekat ni. sungguh tak tertanggung dugaan ini YA ALLAH.

sesungguhnya, aku hanya lah insan biasa yang lemah lagi khilaf.

* semoga roh arwah ayah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.
really miss u ayah. really miss u so much.....

Thursday, July 30, 2009

Go Youth Carnival Bukit Jalil.

* aku rasa cukup la gambar ni...lembab gila aku nak upload gambar2 tu semua..leceh..hihihi...
lau nak join the club.. < klik>


































 
Design by Amanda @ BloggerBuster