suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 06, 2010

+ tag dari flora +

* MySpace nak tau ape sebab aku hepi? sebab aku nak jawab tag yang flo bg kat aku. hahaha. lama gila kot aku x jawab tag orang.. hari ni tetiba jek aku jadi rajin. kui..kui...


1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?

  • family
  • friends
  • novel aku

2. Benda terakhir yang korang beli menggunakan duit korang?

  • ape ek? errmm. last week. p soping barang dapur tok mak aku.
3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan & tema perkahwinan korang?
  • of course la kat umah bunda tercinta aku. tema? x pk lagi ko. ikut bajet la.

4. Adakah korang sedang bercinta?

  • bercinta? tetiap hari bercinta kot. cinta pada ALLAH,cinta pada RASUL, cinta pada IBU BAPA. dan cinta SESAMA MAKHLUKNYA

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

  • entah la. susah nak cakap. kalau diberkati ALLAH insyallah hingga putus nafas ni.

6. Dimana korang selalu jumpe kekasih korang?
  • lu pikir lah sendiri.

7. Novel/ Buku/ Majalah terakhir korang beli?
  • rayyan fantasy dari abg ram. tunggu kak sue post je ni.~

8. Apakah nama penuh korang?

  • nama penuh? lu pikirlah sendiri!

9. Antara mak & ayah, yang mana korang lebih mesra?
  • erk? soalan ni? mak aku la. tp aku tetap sayang 2 2.

10. Namakan orang yang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?

  • entah la. aku pon tatau. maybe arwah ayah aku.tp 4 sure xkan termakbul. so xde la...

11. Adakah korang basuh baju sendiri?

  • mesti lah. tapi kekadang, akak aku yang basuhkan..lalalala~

12. Dimanakah tempat yang korang betul2 nak pergi?

  • entah la. aku pon tatau~ bhutan maybe. negara yang tiada pencemaran.

13. Pilih salah satu, peluk @ cium?

  • nak dua2 kot. tp pada yang muhrim saja.

14. 5 benda yang korang sangat2 sayang dalam hidup korang?

  • barang2 aku. tu jek. malas nak list~
15. 5 lagu yang korang paling suka & selalu dengar?
  • setakat ni aku selalu dengar lagu2 maher zain.
  • lagu2 lama.
  • from this moment(shania twain)
  • umpan jinak di air tenang(ahmad jais)
  • lagu2 michael learns to rock

16. Bila tarikh lahir korang & kat mane korang sambut tahun lepas?

  • 11 november. tahun lepas tak sambut. tak amal kan pon.

17. 6 orang blogger yang korang nak tag?

  • manusia
  • manusia
  • manusia
  • manusia
  • manusia
18. Cerita sket blogger pertama yang korang tag?
  • beliau adalah manusia. sekian~

* korang kalu nak jawab tag ni sila kan lah.. aku x memaksa.
MySpace

Monday, November 29, 2010

::: saya sahut cabaran itu :::


MARI TERJAH ALAMANDA SABTU NI.
SAYA? MACAM BIASA. BALIK KAMPUNG.
XOXOXOXO..
JANGAN MARAH HAH!
APA2 PON, KARYA ABG RAM TETAP NO 1 DIHATI NI!

Thursday, November 25, 2010

::: never forget :::


entry kali ni aku nak kenang kembali zaman tok kaduk aku dulu.
zaman dimana aku beronggeng dengan kawan2 aku.
zaman dimana aku belajar tentang kematangan,
belajar tentang hidup berjauhan dengan mak ayah,
berjauhan dengan keluarga.
zaman dimana makan nasi kawah,kene buli ngan senior
membuli junior, dan ponteng kelas bila baru balik dari masuk kolam ikan.
zaman ni jugak aku belajar supaya hidup berdikari.
dulu basuh kain pon suh mak aku.
but sebab zaman ni aku menjadi anak agak serba serbi la tau.
(sikit je)
macam orang2 selalu sebut, kalau ada mesin masa
kompom aku putarkan masa ke zaman ni.
syiiiokkk oooo...
really miss this moment.
:SMTDLM in our memory:
















:::dak in:::

celebratecelebrate

Thursday, November 11, 2010

::: angka 23 :::


celebratecelebratecelebratecelebratecelebrate

happy birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to ain,
happy birthday to you.


im 23rd now..huhu. perasaan? biasa saja. tiada apa nak disambutkan. dah dari kecik diajar tak sambut birthday2 ni. cuma berdoa pada ALLAH supaya tunjukkan jalan yang lurus, berjaya dunia akhirat dan percepatkan jodoh.

cepat betui masa berlalu. rasa macam tak bes jek bila tengok angka makin banyak. kan bes kalau leh kembali ke zaman persekolahan. seronoknya... tapi tu kalau berangan boleh la. nak real x dapek den nak tulun.

11-11-10

Tuesday, November 09, 2010

~ redha saja ~




blurblurblurblurblur

aku.demam.
baru elok demam,aku demam semula.
demam saja takpe.
tapi siap bonus tu yang tak tahan.
selsema dan batuk.
tambah pula pening kepala.
hari-hari nak sakit kepala.
susah nak fokus.
fokus tu penting tuk buat kerja.
takde fokus kerja pon tak jalan.

sekejap2 hujan. sekejap2 panas.
agaknya badan ni antibodi tak kuat.
cuaca asyik berubah-ubah.
cuaca pula disalahkan.
redha saja apa yang ALLAH beri.


:::november 09:::
encemencemencem

Wednesday, October 27, 2010

~ bukan itu kehendakku ~


cantik tak bunga ni?? cantik tak?( dah macam eric plak rasanya). hahahaha..
opkos la cantik. kalau x cantik rasanya x sesuai kot letak kat n3 kali ni. sape suka bunga? angkat tangan...ok dah. sekarang bukan nak cerita pasal bunga. gambar tu hanya hiasan semata2.. tok cuci2 mata...

perkara sebenar-benarnya aku menulis n3 ni sebab nak bagitahu suma yang lately ni aku betul2 xde idea nak menulis... actually idea ada. cuma nek mengolah ayat tu aku jadi blur. mesti korang perasan kan n3 aku sebelom2 ni pendek sesangat..huhu....aku pon naik menyampah...
tp itu lah aku. tulis bila aku rasa nak tulis.

ditambah pulak dengan rasa malas...hahahaha..lagi lah teruk perangai ni. by the way..
hope korang sentiasa ceria selalu dan sentiasa mendokan yang terbaik tok diri korang dan orang sekeliling. terutama sekali family korang...


* cau sin chi* adiosssss...

-> bulan november makin hampir...^^,


Monday, October 04, 2010

~ DAMAI LAH AISYA DISANA ~


IN MEMORY-NUR AISYA BINTI ZULKARNAIN
10 MAY 2010 - 24 SEPT. 2010


SEMOGA ALLAH MENCUCURI RAHMAT KE ATAS ANAK BUAH AKU INI. DAN ALLAH TELAH MENJANJIKAN TEMPAT YANG TERBAIK UNTUK DIA. DAMAI LA DISANA AISYA. SEMOGA AKAN BERTEMU LAGI DENGAN KEDUA IBU-BAPAMU NANTI. INSYALLAH.
SESUNGGUHNYA MATI ITU PASTI. HIDUP INSYALLAH.


Wednesday, September 08, 2010

~ selamat hari raya ~




YEEEEHAAAAAAAA!!


~SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN~

Friday, August 13, 2010

~ Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan ~


  • Ramadhan datang lagi. aku rasa tak terlambat lagi untuk aku mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan pada teman-teman semua walaupun hari ni dah masuk hari ke-3 kita umat islam berpuasa..

  • Sedar tak sedar dah 3 hari kita mengamalkan rukun islam yang ke-4 ni pada tahun 2010 ni.terasa seperti baru malam tadi ATOK tu menyampaikan mohor2 besar. huhuhu....

  • Bila time camni,terkenang zaman2 kecik dulu. zaman semasa meriam buluh masih pemes. zaman dimana meraikan kedatangan puasa ini penuh dengan gemilang dan kekecohan(memasak la ni)

  • Selalunya abang2 aku(time tu lom kawin la), mesti bakar meriam buluh pada petang ramadhan tu. ibu2-bapa2 pulak sibuk membantai,yang anak2 perempuan membantu apa yang patut. anak lelaki pula sibuk memeranjatkan orang kampung dengan bunyi dentuman meriam.adeh sakit jiwa time ni. kalau tengah menyuap time bunyi meriam tu, mau tersasar masuk hidung.

  • tapi ye lah. sekarang zaman dah berubah. susah nak tengok budak2 sekarang seperti budak2 dahulu. sekarang lebih nak memeruk dalam bilik. bila dikenang semula. alangkah bagusnya kalau waktu boleh diputarkan. tapi itu kalau hidup zaman doraemon boleh la..

  • life must go on. redha apa yang berlaku. percaya pada qada dan qadar serta jangan lupa berpuasa bagi yang mampu. timba la amalan kat dunia ni untuk bekalan di sana kelak. jangan la kita khayal dengan duniawi ni sedangkan orang lain sibuk mencari bekalan di sana. kelak tiada siapa yang membantu kita kat sana. post laju,courier,fedex ke..semua itu tak berguna lagi.

  • bagi teman2 ku,maafkan aku andai ada terkasar bahasa,terpukul mana2, aku hanya insan biasa.,mintak maaf dunia akhirat ya. lepas pose aku sambung balik..huhuhu..

SELAMAT BERPUASA

Friday, July 16, 2010

~ Nur Aisya, Be Strong Dear ~


TANGGAL 10 MAY 2010
LAHIR LAH ANAK BUAH AKU YANG NOMBOR 8.
KAMI SEMUA SANGAT GEMBIRA MENYAMBUT BERITA NI,



TETAPI BABY YANG DIBERI NAMA
NUR AISYA NI

TIDAK SIHAT SEPERTI BABY YANG LAIN

MOGA KAMU SEMUA MENDOAKAN
KESIHATAN ANAK BUAH AKU NI.


!HANYA PADA ALLAH KAMI BERSERAH!




Tuesday, July 13, 2010

~ The Winner Is........ ~

hahahaha
dah pon tamat pada12 hb july lepas.

congrats pada spain yang juara



dan tak lupa pada si paul sotong

kerana telah menjadi juara ahlil nujum!


buat skuad oranje

jangan la putus asa..xoxoxox. T_T


apa-apa pon team germany tetap no1 dihatiku.


insyallah kita jumpa lagi FIFA 2014 di brasil!!! hoyeah!!!!!!
satu persoalan melencong...adakah FIFA akan datang aku tengok ber2 pula..huhuhu..
tunggu..........................

Wednesday, June 09, 2010

~ Gathering 1987 Yang Ke-3 ~

...ASSALAMUALAIKUM...

macam beso la,nak cito sikit pasal group 1987. tetiap tahun pasti kitorang ado gathering. dah macam event rasmi tahunan plak. bukan apo, sajo nak merapatkan yg renggang, nak dekatkan mano yang jauh, nak satu kan mano yg terpisah.

dengan kehadiran 26 + sorang(ahli terpinggir-adik balong) dan kedudukan yg sangat indah(pantai batu layar,desaru) gath kami sangat meriah.dengan xtvt sukan didarat mahupun di air. lagi seronok gila bilo ada sorang ahli yg sgt jipang serta perasan(bro)telah dicampakkn kedalam air. miahahahaha. bajet xnak basah.padan muko kau.




ni la jejaka-jejaki group kami. muka wanted2 ni suma. ada jugak dalam 3 4 org yang baru 1st time menghadiri event ni. dan aku telah selidik serta siasat ibarat csi, mereka yg baru ni akan juin lagi kalu ada gath no 4,5,6 dan seterusnya.




kamilah wondergirl.. heroin yang chumel di group ni.
actually aku sorang je chumel.




mesti korang tertanya kan..hahaha..dulik hape aku.
beliau la mentor aku.nia the keluangman,.
* beliau hubby and daddy org. sekian*


klik sini kalau nak tgok lebih banyak gambar


~pantai batu layar , 28-30 mei 2010~

Thursday, May 13, 2010

~ Sakit Hati ~



* tombirou terakhir dan adam hawa*
*adam hawa ada signature dari aisya sofea lg and tombirou,salah satu novel ksygn aku(abg ram la katekan)



Sakit Hati!!!!

nak tahu sebab ape?



sebab...


novel aku kene rampas dengan cikgu anak buah aku

.hahahaha.



 
Design by Amanda @ BloggerBuster