suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 25, 2011

ko ape tau? dok diam2 sudah!


aku jumpe dato siti.
korang jangan jeles ok. tu gambar sebagai bukti.
abg guard tu aku mmg anti dol. tu guard yg kat tepi ni.
yang berbaju putih ni. wahh..tensen dol ngan beliau ni.
dah la badan beso giler. aku dok belakang dia tenggelam lgsg. siot ja.
spisis kude terbang.
tapi dia hanya menjalankan tugas nye ain(ayat sedap hati nih).
eh. aku bukan nak cite pasal abg guard ni. adoyaiii..lahabau la.
aku nak cite psl aku jumpe dato siti.
ekekekekeke...
excited dol. idola aku dari kecek ni.
ko ape tau. diam2 sudah.

nak jadikan cite sebelom kejadian berlaku.
aku update fesbuk and status dato siti mengatakan dia akan berada ni
bla..bla..bla..bla..pukul bla..bla..bla..
wow.mmg teruja ayam aku. dekat kot ngan tmpt aku.lalala~

pastu hari kejadian tiba. kul 3 kot aku dah larik opis.
jeng..jeng..bahana dato siti ni.cesss~
aku balik,solat pastu makan.
kul 4pm aku kuar sbb dia kate 430 dia ada kat sana smpi 5 30.
teruja ni.kul 4 dah menepek kat tmpt kejadian.
tunggu punya tunggu punya tunggu dah 4.40.
ahh..ini la janji melayu.
aku tunggu lagi dan tunggu lagi.
pastu aku tgok ada budak nurse berlari2 kearah tmpt yg misteri.
aku pon follow la.instinct csi wok!~
ko ape tahu.diam2 sudah.
cessss..sini rupenye tmpt kejadian. but lucky me dato siti x smpi lagi.
bese la,janji melayu.ekekekeke..
bodoh nak kondem melayu je keje ko an.
lebih kurang kul 5 lebih sket dia mai dah.
wahhh..aku terjingkit2 ni nak tgok.kene plak power spek cap kamben.
duh~~ mana ni..aku x nmpk dol.
yaaaa...finally..she's here.muahahaha.
pic diatas adalah pic dimana ketibaan dia.
ekekeeke.
perasaan aku? x osah cite la... gumbira yang amat.
penantian selama berdekad-dekad akhirnya tiba jua.
ko ape tahu. diam2 sudah.
tapi sayang..hanya pengguna yang ada resit produk simply siti yg dibenarkan amik pic bersama.
hampeh bukan..ya,mmg hampeh.
tapi aku pedulik hape. janji dpt jumpe face 2 face.
ekekekeke.
smpt gak aku pujuk guard pompuan yg ada dpn aku suh amik signature dato siti kat novel baru aku beli. haaaa~ cite sal novel yg aku beli ni nati aku review lain episode ok.
muahahahaha.

* terasa macam orang bodo kot masa nak jumpa dato siti. tapi bila aku tgok umat yang datang, so ada gak orang bodo nak teman si bodo..ekekekeke..
kuang ajaq ayat. sepak pungkuk sat g. kude terbang sungguh!

* ada byk pic aku amik. tapi malas nak upload.ekekekeke.bukan ape. korang x dgr ke sore bilal mengalunkn azan maghrib tuh? x kesyahdu mendengarnye. dah..dah. cau si chi!

Tuesday, January 18, 2011

sisik-entry sedih ke?



entry kali ni mungkin agak sedih kot.
baca dengan nada sedih okay sebab ianya sedih.
nak lebih berkesan, buat ianya sedih tersedu sedan.

apsai gambar ikan? ni cerita tentang ikan yang sedih.
hahaha. tak lah. ianya ada kaitan dengan sisik jek.
kui..kui..

begini, aku nak cite. baca betul2 okay. jangan kelip2 mata tuh.

weekend lepas, aku ditugaskan untuk menyiang ikan sungai+laut.
sisik tak usah cerita la.banyak giler.
yang aku kenal cuma satu spisis jek.
ikan selangat, banyak tulang halus tapi kalu goreng garing
pehhhh... manyak syiok wo..
tapi kalu masak pindang or asam lopeh,
mmg payah sket la nak buang tulang tu.

okay, pendek kan cite.
sebab banyak no ikan nak kene siang,pinggang aku pon wat hal.
tapi aku tetap maintain comel walopon bau dah busuk giler lah.
ni xde kene mengene.huuu~

oleh sebab pembuangan sisik ikan yang tak terkawal,
tangan ku menjadi spt tmpt tampalan sisik.huuu~
nice wok!~
selesai keje aku dok lepak atas sofa.
sambil2 jari jemari gemuk aku ni mengopek sisik yg terlekat tuh
tetibe aku teringat.. aktiviti macam ni aku selalu buat masa aku kecik dulu.
lepas jek ayah aku balik dari pasar mesti dia duduk atas kerusi dapur.
then dia mula la buang sisik2 kat tgn dia.
kalau kene time aku free and ada sekitar ayah ku,sure aku tlg ayah aku.
keje sebagai penjual ikan.gitu la kan.janji halal.
rajin jek aku tolong buang sisik2 tu.
bes plak rasenye. kat tapak tangan, kat lengan dan kekadang ada kat kaki ayah aku.
tekun membuang sampai licin.

ahhh... mata dah bergenang air mata.itu semua kenangan yang x dapat aku putarkan semula.
tapi keseronokan menolong ayah tu akan ada dan tersemat di dada smpi aku mati.
insyallah.

sedih tak entry aku kali ni? sedih kan. aku dah teresak2 ni.
cair makeup aku noks~!
actually aku sedih sebab terkenangkan memori ni dengan arwah ayah aku.
tu jek.x de kene mengena kot dengan korang.
tapi mungkin ada antara korang x pernah ada pengalaman cam aku kan.
bes jadi anak orang kampung ni. bes sangat!

Monday, January 10, 2011

~aku-main-bowling~


aku.main.bowling?
tak pernah seumur hidup aku main bowling.
jejak kaki kat tempat bowling pon tak pernah.
menyedihkan ke?
tak pon.

tapi, sejarah terlakar pada tarikh 9/01/11
bertempat di pusat bowling mines..
huk..huk..1st time aku main bowling. ngee
dan macam biasa,longkang adalah arah tujuan pertama
pada game pertama.
korang mesti ingat game seterus2 nya bola aku masuk longkang jugak kan?
ternyata korang silap..miahahaha.
hanya game pertama jek bola aku ke longkang.
yg lain suma strike...
tak percaya kan? bagus.. memang anda bijak kalau x percaya.
tapi agak tutt kalau anda percaya.
miaahahahaha.
9 game-sekali strike-sekali longkang.lain bese jek.
huuu~
pencapaian agak memberangsangkan.
shalin zulkifli baca ni kompom amik aku jd anak didik.
kui..kui..kui...

ape yang pasti paranormal activity membosankan!!!
damn la. terbang rm 12 begitu jek.
tak berbaloi.
sungguh ayamas producer serta crew2 filem tersebut.

Saturday, January 08, 2011

+ dia pilihan aku +



he's hot!!!
hahaha.

bagi para gadis macam aku ni, dia antara yang kacak,
selain daniel henney. hehehe.
1st aku kenal dia, cite tgh malatop skang he's beautiful,
masa episod pertama, tgok muka dia, aku pk
" alamak, ini ke heronya? tak hansem pon"
tapi aku terus jek tengok cite tu.
yelah.aku kategori peminat cite korea la jugak.
then smpi satu part dimana hero ni tersenyum..
(act cite ni dia bwk watak yg dingin)
jeng..jeng..jeng..
aku terpana dowh.
im soooooooo melting. mcm coklat mencair di ladang gandum
pom!! jadi lah cococrunch!!
betol wei, dia punya senyuman.gila maut..
muka dia babyface.

tapi

kalau aku nak cari suami, aku kalau boleh tanak la yang macam ini.
x lena tido aku dibuatnya nati..huhuhu
mungkin yang biasa2 jek. macam FAHRIN AHMAD barangkali.
huuu~~kenot..kenot..
dia pon x boleh. ahhh.
aku tau.. macam zoey. vokalis terbaru kump exist.
dia x hansem, but aku rasa dia still charming.
huk..huk..huk....
jauh dah aku mengarut...sedo2 la ain oit.

*ada sesape jeles? x yah la. aku hanya la gadis kampung saje.
jang geun suk with dak in

Thursday, January 06, 2011

semak dan smack

tensiontensionah semak..
semak dan semak dan semak lagi.
ko tahu ape yang aku rasa semak?
memang semak benda yang menyemak kan tu.
semak mata memandanag ko tahu.
hampeh..!!

ni nak bagitahu ni. aku semak dengan cara pemakaian orang malaysia ni.
ada yang seksi habis macam tak cukup kain.
expecially yang menjadi public figure.

sengal sungguh. anda ni bangsa huliwood ke?
kita ni melayu,malaysia.
tunjukkan la ciri2 budaya timur kita tu.
adeiii. yang korang pakai macam x cukup kain ni kenape?
kain x cukup ke? alamak aiii. semak la.

nak kata tade duit aku rasa itu nonsense..
ahh, mungkin dorang ni tatau jalan ke nilai 3 kot.
x cukup lagi ambik la kain langsir mak aku tuh.
tp yg lama2 la. baru2 xleh.
kang melonting mak aku plak.
aku plak yg kene smack nati.

ah sangat semak betul la.
sebok nak terikut2 cara org barat,
tapi prestasi kelaut jugak.
hampeh ayam betul.

eh,,eh.. ada org terasa ke? dulik la.. aku rasa xyah nak terasa la sebab kalau korang nak terasa baik tak yah pakai dari awal kan. ingat2 sikit. kita ni makin lama makin tua. tapi umur bukan pengukur pada masa kematian kita. agak2 pahala kurang anda takot pada balasan, sila2 la tutup ape yg ptt. x byk sikit pon jadilah sebagai pemulaan.

ah semak dah kan.
ok lau. cau sin chi~

Wednesday, January 05, 2011

publish post -> 12.18 am

12.09 am -15 jan 2010.

aku duduk depan komputer. mengadap blog aku ni. aku termenung sekejap sambil korek2 hidung.
wah nikmat. malu? x pon sebab xde sape tengok. aku pandang kakcik aku. wah enak dia berdengkur. aku? ngantok sudah. tapi rasanya aku ingin mencoret sesuatu kat blog aku malam ni.
dah lama aku x coret sesuatu kan. (bajet ada orang baca ke? mangkak! ada aku kesah ke? )

12.12 am -15 jan 2010

aku duduk depan komputer lagik. agak lembab jari yang debab ni menekan papan kekunci. ahhh,
sangat susah mencari idea untuk ditulis. ianya hanya coretan dari hati yang tengah mengantok sambil menahan kentut supaya tak bunyi dengan kuat. bau? tak usah cerita. stone di buatnya.

12.14 am- 15 jan 2010

hoh? ini time kalau kat kg aku ni dah sejuk giler dah ni. tapi aku kat dalam bilik batu ni tgh kepanasan. ada sesape nak sumbangkan ekon? 2hp pon ok jek. bio beku terus..dah tade mende aku nak tulis lagi. setakat ni jek mampu aku sumbangkan.
tade sape nak baca? aku dulik hape.. ni blog aku.sukeati aku la nak tulis walopon xde org baca.

12.17 am-15 jan 2010

ok FULL STOP. tido semua. nite..nite..sweet-sweet..MySpace
shutdown..........................

 
Design by Amanda @ BloggerBuster