suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 18, 2011

sisik-entry sedih ke?



entry kali ni mungkin agak sedih kot.
baca dengan nada sedih okay sebab ianya sedih.
nak lebih berkesan, buat ianya sedih tersedu sedan.

apsai gambar ikan? ni cerita tentang ikan yang sedih.
hahaha. tak lah. ianya ada kaitan dengan sisik jek.
kui..kui..

begini, aku nak cite. baca betul2 okay. jangan kelip2 mata tuh.

weekend lepas, aku ditugaskan untuk menyiang ikan sungai+laut.
sisik tak usah cerita la.banyak giler.
yang aku kenal cuma satu spisis jek.
ikan selangat, banyak tulang halus tapi kalu goreng garing
pehhhh... manyak syiok wo..
tapi kalu masak pindang or asam lopeh,
mmg payah sket la nak buang tulang tu.

okay, pendek kan cite.
sebab banyak no ikan nak kene siang,pinggang aku pon wat hal.
tapi aku tetap maintain comel walopon bau dah busuk giler lah.
ni xde kene mengene.huuu~

oleh sebab pembuangan sisik ikan yang tak terkawal,
tangan ku menjadi spt tmpt tampalan sisik.huuu~
nice wok!~
selesai keje aku dok lepak atas sofa.
sambil2 jari jemari gemuk aku ni mengopek sisik yg terlekat tuh
tetibe aku teringat.. aktiviti macam ni aku selalu buat masa aku kecik dulu.
lepas jek ayah aku balik dari pasar mesti dia duduk atas kerusi dapur.
then dia mula la buang sisik2 kat tgn dia.
kalau kene time aku free and ada sekitar ayah ku,sure aku tlg ayah aku.
keje sebagai penjual ikan.gitu la kan.janji halal.
rajin jek aku tolong buang sisik2 tu.
bes plak rasenye. kat tapak tangan, kat lengan dan kekadang ada kat kaki ayah aku.
tekun membuang sampai licin.

ahhh... mata dah bergenang air mata.itu semua kenangan yang x dapat aku putarkan semula.
tapi keseronokan menolong ayah tu akan ada dan tersemat di dada smpi aku mati.
insyallah.

sedih tak entry aku kali ni? sedih kan. aku dah teresak2 ni.
cair makeup aku noks~!
actually aku sedih sebab terkenangkan memori ni dengan arwah ayah aku.
tu jek.x de kene mengena kot dengan korang.
tapi mungkin ada antara korang x pernah ada pengalaman cam aku kan.
bes jadi anak orang kampung ni. bes sangat!

5 comments:

Pistachio said...

*tarik nafas dalam2*

nape lu xpernah komen blog gua? ahli blogger tidur ke hape?

eh eh eh.. gua silap komen..

-Ain-Dak In- said...

eh.eh...yeke? aku x penah komen ke?
bukan aku xnak komen bro..
tp kdg2 aku baca entry ko rasa mcm tatau nak komen ape la..
huk..huk...

<<<< jujur x aku ni?

Pistachio said...

baca dlu.. lepas ni lu mesti ada idea punya..

gua caya sama lu!

-Ain-Dak In- said...

gua mmg caya sama gua!

sebab lu, gua dah komen sepatah 2 cerita kat blog lu.

Pistachio said...

gua tunggu2 komen yg lebih penting... xda juga!


paling koman, lu patut komen gua jelita!

keh keh keh keh!

 
Design by Amanda @ BloggerBuster