suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 23, 2009

* BILAL BIN RABAH - pengumandang seruan langit*

ASSALAMUALAIKUM... hehehe... senyum la..senyum la..ahaiii..cek mek molek..bak kata kak linda amri..

hmmm..entry kali ni aku nak tulis pasal buku yang baru aku habis baca minggu lepas. tajuk buku BILAL BIN RABAH.sape x kenal bilal bin rabah tu sila google okie. x rugi belajar tentang sejarah islam.

buku ni aku beli dekat bangi. aku x expect pon nak beli novel sebab aku tgh *kering* time tu..huhuhu. tapi tatau la nape tarikan novel ni sgt kuat menarik aku tok membelinya.. terpaksa la aku pinjam kakcik aku beberapa helai duit.kikiki...

hmm... balik rumah and bila aku baca. aku rasa puas. perasaan aku ni terbawa2 kepada peperangan yg mereka tempuhi,duka lara mereka. aku x dapat la rasa keseksaan dorang tu. tapi ianya menimbulkan keinsafan kat diriku ini bila bilal bin rabah sgup bermatian kerana islam.

*2 thumbs up* utk penulis sebab jalan cerita yang menarik dan senang faham. dan insyallah akan aku beli lagi novel sejarah islam seperti ini.

buat kawan2 semua aku suggest kan buku ni kat korang. sangat sedap seperti mkn indulgance choc cake secret recipe..huhuhuhuhu....

Tuesday, November 10, 2009

*hepi besday to me-18 tahun okey*


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini




yeay!!! syok sendiri hari ni..biar la..ada aku kesah??
moga..apa yg aku impikan,harapkan,doakan akan jadi kenyataan..insyallah....
mgkin aku akan bergaya dgn jenama audi?? ada ladang sendiri?? ada koleksi jam tangan,kereta mainan, dan buku yang banyak?? sehingga mampu membuka galeri bg koleksi2 tersebut..huhuhu..
itu semua anganan... dan insyallah kalau ALLAH mengizinkan,akan termakbul la harapan ku itu..
dan semoga kalau termakbul doa ku itu jangan la aku jadi spt kacang lupakan kulit..

*peace no war*

Thursday, November 05, 2009

+ you'll be in my heart +





assalamualaikum..hallu..lama dah aku update dan tak jenguk blog ni..huhuhuhu.....
ada masalah mental sikit la..tu yang malas masuk blog ni..hahahahaha..

macam korang tengok tajuk tu kan.mane yg tahu tu mesti 1st bnda yg kuar dr otak korang psal tajuk ni ialah tarzan..tol x..
hahahahaha...
actually cite ni dah lama sgt..zaman aku kecik2 dulu cite ni dah keluar.dulu main zaman tape jek.xde vcd or dvd lg.. menatang you tube ni pon aku xkenal lg..jgn katekan you tube..komputer pon aku tatau ape benda tu..hahahahaha..

aku memang dah lama gile cari cite ni.cari kedai cd pon xde..tape?? ada lagi ke tape nye..huhuhuhu...

pastu kalau tak silap aku, bulan lepas kot.time aku kat rumah waktu malam,anak buah aku call...dia kate..
'acu cite tarzan kat 615.cepat tgok'

time tu aku rasa mcam nak terjun pool jek..ape tak nye. kat cheras ni siaran sport ada la..disney xde..ahhh..aku bengang...
then aku terminate sport and amik disney channel...tetiap ari la dok tggu cite tarzan ni..
last2 semalam kul 2 petang cite tu keluar kat 615..apa lagi,terkinja2 tak hengot donia aku..
hahahahaha..
dah time ujan dengan guruh tum tam..adoii..tawakal jek aku semalam..
hahahahahahaha...
time part lagu aku naikkan volume..hahahahaha... gila baban la...

akhirnya penantian tu berbaloi jugak..kikikiki...

* happy birthday abg ram.moga success selalu..kepada ramians..sorry x dpt dtg semalam..
sorry sgt...
*kepada yang menyambut harijadi bulan ni..happy birthday ya..especially anak buah aku maizaitul amira(2/11),nur bahi wafia(19/11),abg ram(4/11),nadia my fren(3/11) dan aku....huhuhu....
*enjoy la lagu ni wei... aku suka gila tahap gaban lagu ni..huhuhu...

 
Design by Amanda @ BloggerBuster