suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 02, 2009

+pic mengancam part 2+

salam...selamat malam semua..hehehehe..kali ni nak sabung pic mengancam yang aku post last week...
pic ni aku sendiri yang amik masa persandingan sepupu aku yusri akak aboy..huhuhu..
jom kita tgok...
lalalalala~~~~~



+ get ready ke majlis malam berinai..hehehe...anak buah yang sulung and adiknya.



+pelamin di kala malam.pencahyaan itu penting.



disambut dengan cahaya bunga api ketika berarak.



+ ketika bersanding. flower girl tak jadi..huhuhu..



+ simple jek kan..tapi tetap menarik.



+ hujan panas di kala siang. wow...kek 5 tingkat..



+majlis berarak,bergema paluan kompang beserta gadis kenit yang comel.



+ lebar senyumannya.



+ ehem...aku ni bila lagi ek?? uhuk..uhuk...



+time for renjis-renjis..lalalalala~~~



+ ni lah wajah 3 org anak buah aku yg jadi flower girl..comel kan?? hehehehe..


p/s: meriah wo majlis.... mlm berinai dihadiri MB n9...
huhuhuhu.....

+ anak buah aku sgt cerdik+

salam ceria semua.. cuaca pagi2 ni kalau tido mesti layan kan..huhuhu...hujan lebat pagi td.
hahahaha...okie..entry kali ni aku nak cerita pasal anak buah aku yang umur 2 tahun..huhuhu...
si NUR ZULAIKHA BALQIS aka rika sumanto. kita baca keletah dia ok dan cuba korang bayangkan.


scene 1: (kat bawah pokok manggis depan umah aku)

+ pa... nak kong (sambil memegang kaki papa dia)
- nak dukung? adik ada sebab tak kenapa papa kena dukung adik?
+ tak de ( terus blah p kat ibu,makan buah manggis)

* aku gelak jek!!

scene 2 (aku tgh baring tgok tv,dia plak baring kat ibu dia)

+ acu,,,acu,, nak tilam..
- (aku pandang dia dan terus pura2 tido,)
+hahahahaha....(dia gelak besar)

scene 3 (dia baring sebelah aku)

+ ibu, adik nak kolah
-adik nak sekolah?
+hmm...(sambil gentel bantal busuk dia)
- adik nak sekolah belajar ape?
+ belajar bismillah
- belajar bismillah jek?
+hmmm.....

* aku,ngan ibu dia gelak,dia pon lagi besar gelak...

scene 4 ( di mana2)

- adik nak kene rotan tak?
+ tak
- adik nak kene pukul tak?
+ tak
- adik pukul nak?
+nak
-adik rotan nak?
+ nak
-adik cium makcu sayang
-wangi ke busuk?
+busuk
-busuk? sape busuk? acu ke adik?
+ adik

*aku cuma menerima hakikat ni ngan hati terbuka.

scene 5

-adik kira one two three.
+ one two,three,four,five,enam,tujuh,lapan,sembilan.sepuluh
-adik!!!!!!! hahahahaha
+ dia pon join gelak....

scene 6(rumah pengantin)

+ bu, adik nak tido.
- tido?
+hmm..kat bilik.
-okie jom balik..

* sampai umah terus segar biji mata and main smpi tgh malam.
ibu ngan papa dia...@#$%$%^%& (sabar jek la)

scene 7( dia main sorang kat tiang seri smbil ditemani aku n ibu dia)

-adik apesal main sorang2 tuh, mai sini
+ dia wat dek jek
-adik p naik tido, suma org dah tido la
+dia wat dek lagi..tibe2..puuuutttt.....
eiii...adik tut.... hahahahaha... (dia gelak bila aku ngan ibu tgok dia smbil tutup hidung)

* byk lagi pe'el si kecik tuh..tapi aku malas nak senarai lg...cukuplah keletah dia wat kami sekeluarga terhibur..

 
Design by Amanda @ BloggerBuster