suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 23, 2009

* BILAL BIN RABAH - pengumandang seruan langit*

ASSALAMUALAIKUM... hehehe... senyum la..senyum la..ahaiii..cek mek molek..bak kata kak linda amri..

hmmm..entry kali ni aku nak tulis pasal buku yang baru aku habis baca minggu lepas. tajuk buku BILAL BIN RABAH.sape x kenal bilal bin rabah tu sila google okie. x rugi belajar tentang sejarah islam.

buku ni aku beli dekat bangi. aku x expect pon nak beli novel sebab aku tgh *kering* time tu..huhuhu. tapi tatau la nape tarikan novel ni sgt kuat menarik aku tok membelinya.. terpaksa la aku pinjam kakcik aku beberapa helai duit.kikiki...

hmm... balik rumah and bila aku baca. aku rasa puas. perasaan aku ni terbawa2 kepada peperangan yg mereka tempuhi,duka lara mereka. aku x dapat la rasa keseksaan dorang tu. tapi ianya menimbulkan keinsafan kat diriku ini bila bilal bin rabah sgup bermatian kerana islam.

*2 thumbs up* utk penulis sebab jalan cerita yang menarik dan senang faham. dan insyallah akan aku beli lagi novel sejarah islam seperti ini.

buat kawan2 semua aku suggest kan buku ni kat korang. sangat sedap seperti mkn indulgance choc cake secret recipe..huhuhuhuhu....

 
Design by Amanda @ BloggerBuster