suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 09, 2009

+ Goyang + Loyang + Ros +

Di kedinginan pada pagi sabtu lepas, dengan mata stim dan jalan raya yang agak lengang.aku melihat jam tangan... ahh.. pukul 4 pagi. lagi setengah jam sampai la kampung ni.

"ya allah,, mintak2 la aku tak terlelap"..

aku kerling orang kat kiri dan belakang aku. ahh..gelap... senyap jek.

" dorang ni tak nak ajak aku berborak ke?
mata stim la ni. adehhh..cepat la sampai kampung"

setengah jam kemudian.

"ahh..alhamdulillah..selamat sampai.syukur padamu ya allah."

lepas sahur dan solat subuh. aku lepak jap depan tv.layan cite ulangan nur kasih. mata kejap tertutup,kejap terbuka. pastu tutup lama plak... aish...tido sat la..mengantok sangat ni...

hahahaha... apa motif aku merepek ni? huhuhu.saja ja..sekarang aku kat opis tengah busan tahap gaban. orang belakang aku ni dok asik melayan lagu raya..adoiii. apo nak jadi wei!!!

ni nak story sikit. sekarang bila aku ronda2 ke blog2 orang. aku tengok peperangan telah berlaku..peperangan apa..hahahaha...itu biar aku simpan la..mane yg tahu tu bagus la..
tapi aku tak mau campur..hehehehe..(suka tengok dorang berperang jek)

ahh..apa aku nak cerita ni sebenarnya aktiviti bulan pose yang raya bakal menjelang nih.
mak aku pon dah kelam kabut menjahit langsir,suh aku buat kuih.cat rumah..
aish..penat la makkkkkk.... tapi sebab aku ni nak jadi anak yang taat, aku buat la apa yang mak aku suh tu. kebetulan pula dah beberapa tahun rumah aku tak cat baru..so sabtu lepas aku menjalankan aktiviti mengecat bahagian dalaman rumah.( aku lupa nak snap pic daaa).

tapi keje mengecat tak setel 1 hari. akak aku kol abg bent aku then abg bent aku kate dia nak balik malam ni.itupon sebab dia standby jek. lau xde keje dia balik..oraittt...abg bent aku nak balik.. dia balik tu ada lah satu rahmat bagi kami. walaupon rahmat tapi still ada ke mala petaka an bagi kami..hahahaha....

abg bent aku.. kalau dia balik.kompom 100% umah aku bersih,bersih sgt.sebab dia seorang pembersih..mala petaka an nye plak..dia kuat membebel dan kondem keje orang..aishhh..tensi..tensi..tensi... dia nak suma sempurna..perfect..eiii... aku tensi!!!!!!!!!!
stop pasal dia plak..


ni lah aktiviti aku malam sabtu lepas. memasang pelita untuk anak2 buah aku yang nak main bunga api cap lemau.( terbakar hanya setengah batang ja, setengah lagi TARAK!!!! hampeh)

sambil-sambil tu aku snap pic bulan penuh..adehhh..cantik sangat malam tu. tapi sori la pic tak lawa. kamera aku bukan cap mewah. cap hp nokia 5200 ja..hahahahaha...


kerja hari ahad bersambung dengan aku ambik tugas membuat kuih loyang( kak osh kata)@
kuih goyang(family aku kata)@ kuih ros (nama universal).hihihihihi...
tu tangan mak aku. take over keje aku setelah 4 jam aku bertapa kat depan kuali tu. last touch up dari bonda tercinta. hehehehe...

ahhh... korang rasa ada lagi ke tatau macam mana ke bentuk nye kuih ros nih? hahahaha..maybe ada kot..tapi peratus x kenal tu ciput jek..
so ni lah kuih loyang@goyang@ros. kuih traditional okey.. rasanye rangup dan manis2 buah. tengok la sapa bancuh?? mak aku jugak!! hehehehe... (x lupa jugak pada sape yg dok bertapa 4 jam tu yek). hehehehehe....

7 comments:

Farah Jasni said...

ainnnn...

kuih ni akak suke, klu ade bijan letak bijan sikit.. huhuhuhu sedappppppp nyum nyum lalalalalalala

weekend ni akak nak wat biskut makmur, klu rajin up skali ngan cornflakes madu.. tupun klu rajin.. muhahahhahahaaa

Farah Jasni said...

ain, jap lagi boss akak balik spore.. akak nak layan kill bill kat utube.. muahhahhaahha besttt ..

-Ain-Dak In- said...

wakakakaka...
kak osh..
apa lagi..
sila la post sket kat ain..
hehehehehehe...

minggu ni mak ain planning nak wat kuih bahulu..
aish..
tatau la buat ke tak...
mak tu teringin sgt..
tp nak buat kuih bahulu tu...
adoiiii..................

allah jek yang tahu..
hehehehehehe...

kill bill?? mcm pernah dgr..lalalalala~~~

VIP| fLoRa ™ © said...

nk skit kuih ros.. thn lepas aku wat.. thn ni agak mls skit.. hehe.. sbnrnya xde masa.. =.="

sue onn said...

wahh...marilah bergoyanggggg..kumain ko keluang man..nak beraya sakan nie... jgn lupa pos kat akak sikit yer ain..

areQue said...

ain ...hehehheehe..solamat hari raya..huhu

ko de baca blum akak wat dedikasi utk ko???ahahhhahha

-Ain-Dak In- said...

flora>>>

ko nak sket?? hahaha..buleh..buleh..dtg umah aku dulu..bawak duit raya...hahahahaha...

kak sue>>>

hehehehe..keluangman pon nak berhari raya jugok..hahahaha...
kak sue nak gak ke?? alahai...
gamaknye kene bukak bisness la ni..
lalalalala~~~~

kak aq>>>

hahahaha..dah bace dah..
adoiii...
rasa fofular la plak bile jenguk blog kak aq ni...kikiki....
thanks kak aq..huhuhu..

 
Design by Amanda @ BloggerBuster