suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 26, 2008

kasihnya Ilham

act,,cita ni aku wat dalam keadaan mental sikit..
memang x best langsung cita ni..tp sbb dah buat,,aku pos kan ajer..
hmmm,,,
ada apa2 kesalahn tegur aja yer...
aku nak tau komen korang,,,
hope mane tau pasni aku nak buat lagi ker,,,
so klu korang komen leh aku perbaiki apa yang patut..
huhuhuhuh....
thanks kawan2,,,





“opocot mak ko tong gas,,”binawe lah,,ni xde keje lain si Ilham lar ni,,,klu sehari x kacau hidup aku leh jd biol kot dia ni..eiii,,,geramnya aku,,,hush…Mawar mendengus tanda geram..

“hahahaha,,,,,,,kau ni Mawar asyik terperanjat jer bila aku tegur,,rileks ar sket..”Mawar,,gadis idaman aku sejak kali pertama aku berjumpa dengan dia 12 tahun dulu ketika berumur 15 tahun…dah jadi cam kes love at the first sight plak..

Mawar,,kenapa la kau ni terlampau manis pada pandangan aku,,,sehari x bertemu wajahmu ku terasa seperti berenang di lautan api…bila dah jumpa terasa seperti salju di danau rindu,,erk,,,itu tajuk lagu exist tu,,ahh,,hantam saja la labu,,,

“macamana aku x terperanjat Ilham,,kau tu dah x reti ke nak ucap assalamualaikum???
Ke dah lame sangat duduk overseas sampaikn lidah ko tergeliat nak mengucapkan ayat suci tu????”mawar memerli Ilham,, huh,,pegi overseas taknak ajak aku,,aku nak gak ikut,,ingat dia sorang je ke yang nak main salji,,wat orang salji,,makan salji sampai lebam,,aku nak gak,,,
Pergi lame plak tu,,,ko tau x Ilham aku rndu sangat2 dekat ko,,tp kate2 tu hanya terbuku di dasar hati Mawar,,xkan lar perigi nak cari timba wpon zaman sekarang dah moden,,,
Ilham tersengih bila mendengar bebelan dari mulut gadis kesayangannya,,kau masih tak berubah Mawar,,masih seperti dulu,,,

“alor,,sorry,,sorry,,assalamualaikum Mawar,,”Ilham tersengih lagi..bahagianya hati ni..
“waalaikumsalam,,hmm,,sejuk sikit hati aku,,,eh,,ko buat ape kat sini Ilham??mane kau tahu aku ada dekat sini???”Mawar berasa pelik,,setahu aku,,tiada siapa yang tahu aku kesini..
Memang dari dulu lagi Mawar kalau hendak berjalan-jalan di pantai jarang memberitahu pada sesiapa,,ibu dan ayah nya pon Mawar tidak bagitahu…Mawar bukan ape,,takut kalau di beritahu nati,,ketenangannya akan terganggu kalau ada sesiapa yang datang berjumpa denganya untuk menyampaikan berita dari office nya,,keje Mawar sebagai pelukis pelan di salah satu syarikat yang agak terkemuka membuatkan diri Mawar sentiasa sibuk dan kesempatan bercuti inilah Mawar ingin tebus kembali masa-masa berhibur nya yang tergendala akibat menguruskan projek besar,,,mawar sudah letih dan kalau boleh dia ingin menenangkan fikirannya dr kesibukan kota raya kuala Lumpur itu,,

Mawar mengeluh panjang,,,
Ilham memandang mawar dengan begitu lama sekali,,,mawar tidak selesa dengan keadaan itu….
Jantungnya berdegup laju seperti kereta Subaru di atas trek,,
Ish,,kenape plak Ilham ni,,karang ader jugak yang aku mengaku jatuh cinta ni,,ish,,sabar hati,,sabar,,,
Tap,,tap..Mawar memetik jari di depan mata Ilham,,

“holla Ilham,,ader kat mana sekarang??kat planet Pluto or planet marikh????tenung aku plak macam nak telan je,,aku ni bukan lollipop yang selalu kau kulum dulu lah.deb dada tu karang”mawar tertunduk malu.. alahai jantung,,,kenapa kencang sangat kau berdegup ni,,kalau Ilham dengar macamana??cool mawar,,cool…


Hmm,,ehem,,,adoilahai,,,macamana lar aku boleh tenung dia lame sangat ni,,,wat malu ajer..tp sweetnye muke dia time ni,,,mak!!!abang nak kawin sekarang jugak mak,,,abang dah x leh tahan tengok mawar ni…lgpon sepanjang dia ada di pantai ini bersama Mawar banyak mata-mata keranjang yang menjeling ke arah Mawar..ini tak boleh jadi,,,,
Aku kene segera suruh mak pinang Mawar ni,,kalau tak melopeh den,,,
Hati Ilham berkata-kata..

“sebenarnya aku nak pegi rumah kau,,nak jumpa kau la..tp aku ternampak kau keluar,,tu yang aku follow je kau dari belakang…hahaha,,jangan marah ya,,nati aku jual,,,”
Jual kat diri aku sendiri ar,,kat orang lain over my dead body first,,,hehehehe…
“hmm,,Mawar,nah,,ambil lah tu,,ole-ole kecil dari tempat jauh,,hope ko tak keberatan..”
Sambil menarik tangan Mawar dan meletakkan hadiah tu di tapak tangan mawar…

“eh,,ape ni Ilham???” kotak 4 segi kecil tu di renungnya.. “aku buka ya Ilham??”
Ilham hanya mengelip mata dan tersenyum lebar,,

“bukak lah,,aku bagi kau memang untuk kau buka,,bukan untuk di tenung or di simpan dalam stor bersama-sama anak tikus,,,hahahaha”Ilham ketawa perlahan…

Hmm,,,ape Ilham bagi ni?? Jangan cicak sudah,,,mati hidup semula aku x akan lupa mase zaman sekolah dulu bersama Ilham,,lelaki itu sering memberi hadiah-hadiah binatang yang menggelikan bila tiba ulang tahun kelahirannya,,,paling tak boleh lupa bila Ilham memberi hadiah cicak y masih hidup..apa lagi,,hiruk pikuk kelas dengan jeritan Mawar dan suara gelak kasar Ilham,,,

Cicak,,binatang paling aku geli,,eiiii,,,,,
Dengan lafaz bismillah mawar koyakkan pembalut kotak yang berwarna purple tu,,warna kesukaan aku plak tu,,
,
“uiks,,neves plak rasenye Ilham…macam kene lamar plak,,hahahaha….”Mawar cuba berlawak untuk menutup kegusaran hatinya,,dengan perlahan Mawar membuka kotak itu dan,,
“oh my god,,,,Ilham,,cantiknya,,,,” berkilau rantai berlian itu apabila terkena sinaran matahari petang di pantai itu,,,Mawar menarik perlahan rantai itu dari bekasnya lalu di acu-acukan ke leher nya,,,hmmm,,cantik nya,pandai mamat ni pilih..

“Ilham betul ke ko bagi aku ni?? Or ko just nak tunjuk kat aku rantai yang akan ko bagi kat awek ko??? Duga Mawar dan cuba untuk melihat reaksi Ilham,,
“serius Mawar aku nak bagi kat ko dannnn,,hmmm,,”mata Ilham terpaku pada seorang mamat yang tengah memetik gitar,,

“jap ek Mawar..kejap jer..ko tunggu sini tau,,jangan p mana2,,aku ada surprise sikit untuk ko ”Ilham senyum manis kepada Mawar
“ko nak p mana????”
Ilham hanya tersenyum nipis dan berlari-lari anak menuju ke arah mamat yang memetik gitar tu…
Mawar melihat Ilham bercakap sesuatu sambil mengerling ke arahnya..mamat tu pulak hanya mengangguk dan tersengih,,,
“ape lah surprise yang Ilham nak wat ni,,adoi,,saspen jer ni,,,”Mawar resah di tepi pantai itu apabila melihat Ilham datang kepdanya bersama mamat tu,
“uiks,,macho gak mamat tu,,tp sayang bila senyum,,ader lubang udara plak kat gigi dia,,adulahai,,,”
Omong Mawar di dalam hati sambil menahan ketawa yang hampir meletus tu,,
“Ilham sapa ni??” aju Mawar kepada Ilham sambil berbisik,,
“ni mamat ni bapak ayam,,aku nak jual ko kat dia,,hehehehe…”Ilham senyum jahat kepada Mawar dan beralih pula ke mamat tersebut…
Mamat itu hanya menjongketkan kening saja…
Mawar dah cuak,,,ingin lari tetap Ilham terlebih dulu pegang pergelangan tangan nya..
Mawar nangis dan meronta-ronta,,tetapi apalah kudrat wanita berbanding dengan lelaki…
Mawar tetiba terkedu apabila mamat tersebut memetik gitar memainkan irama lagu kesukaannya,lagu paint my love dr kumpulan Michael learns to rock,mulutnya ternganga kecil bila melihat Ilham melutut dan menyanyikan lagu itu sambil mengeluarkan kotak yang lagi kecil dr kotak rantai td,,

From my youngest years
Till this moment here
I’ve never seen
Such a lovely queen
From the skies above
To the deepest love
I’ve never felt
Crazy like this before
Chorus:Paint my love
You should paint my love
It’s the picture of a thousand sunsets
It’s the freedom of a thousand doves
Baby you should paint my love
Been around the world
Then I met you girl
It’s like comming home
To a place I’ve known


Chorus: Paint my love
You should paint my love
It’s the picture of a thousand sunsets
It’s the freedom of a thousand doves
Baby you should paint my love
Since you came into my life
The days before all fade to black and white
Since you came into my life
Everything has changed
Mawar sudah menangis terharu dan tidak mempedulikan mata-mata yang melihat aksi Ilham ketika ini..walaupun dia malu tetapi perasaan terharunya lebih menguasai segala-galanya,,
Selesai Ilham nyanyi..dia pun membuka kotak itu dan mengeluarkan sebentuk cincin yang simple tetapi cantik lalu memegang erat jari Mawar

“Mawar sudi tak kalau aku ingin menjadikan kau sebagai Hawa aku,,,?? Hawa yang sentiasa ada di sisi aku susah dan senang,,duka dan gembira??” Ilham menunjukkn muka pengharapannya..
Mawar terkedu dan lantas air mata nya hangat mengalir di pipi,, lantas Mawar melutut seperti Ilham dan menghulurkan jari manisnya,,

Ilham senyum lebar dengan huluran jari itu dan mengerti yang cintanya kini berbalas,,
Tanpa lengah lagi Ilham menyarungkan cincin itu dan terus memeluk erat Mawar,,
Kedengaran tepukan dari sekeliling mereka,,Mawar dan Ilham tersedar lalu pantas berdiri,,
Tidak sangka mereka jadi bahan tontonan sebentar tadi,,

“Ya Allah,,malunye,,weee,,,,mane nak sorok muka ni,,,,”Mawar tertunduk malu sambil meramas hujung bajunya..
Ilham ni boleh plak dia pegi bersalaman ngan diorang,uiks,,mamat tu pon dok gembira sakan plak,,bukan aku terima lamaran dia,,adoi,,malu nyer…
Mane nak letak muka ni,,
Ilham yang melihat aksi malu2 mawar lantas mendekatinya dan memegang tangan yang tersarung cincin itu,,
“Mawar,,terima kasih kerana menerima aku..aku sungguh gembira harini..x sangka penantian aku selama 12 tahun berakhir dengan kegembiraan,,Mawar kau lah segala2 nya untuk aku,,sejak pertama kali aku melihat kau,,hati aku ni terus terusik,,
Sejak tu aku yakin kau lah yang layak untuk ada disisi aku sehingga akhir hayat seperti Nabi Adam dan Hawa,, aku gembira sayang” luah Ilham,,dia lega kerana harapan untuk sehidup semati dengan Mawar akan menjadi kenyataan apabila diijabkabulkan nanti,,
“ko buat aku menangis lagi Ilham,,aku pon sebenarnya dah lama jatuh cinta dengan kau,,
Tp kau seperti tidak mengerti perasaan aku,,,tak kan lah aku yang nak memulakan dulu,,
Aku ni perempuan,,xkan perigi mencari timba,,,”
“shhhh,,jangan nangis sayang,,aku paham perasaan kau,,tapi aku saje wat tak tahu kerana aku xnak pelajaran kita nati terganggu,,skang jangan nangis ya,,
Aku sekarang dah jadi milik kau,,hanya kau seorang sahaja,,tiada lain…aku janji,,
Hanya maut yang akan memisah kan kita,,”pujuk Ilham sambil menyapu air mata Mawar..
“hujung minggu ni parents aku akan datang,,so kau get ready ye..jangan comot2 tau,,,
Nati jatuh saham tu…”usik Ilham sambil mencuit hidung Mawar..
Mawar tersipu malu.. “eiii,,,apa ni,,kalau jatuh saham kau tolong lar naikkan..promot2 sikit name aku,,cakap lar benda2 yang bagus2,,hahahaha”balas Mawar sambil gelak besar,,
“cop..cop..hujung minggu ini??? Arini dah ari khamis,,makna nya,,…..Ilham kau tau tak yang aku ader mase 2 hari jer untuk get ready and nak bagitau parents aku lagi,,kau ni,,,
Kejam lar…ish” Mawar dah cuak,,kepalanya di picit untuk melegakan sedikit tekanan,,
Ish Ilham Ingat benda ni benda remeh temeh ker..adoi,,,,
“rileks lar sayang,,jom p duduk kat batu tu,,penat dah wat aksi kat sisir pantai ni,,
Orang2 tadi pon masih tengok2 kita lagi tau,,dah jom,,jom,,,” lantas Ilham menarik lembut tangan Mawar,,
Mawar hanya mengekor sahaja kerana otak nya tiba2 menjadi blur dengan berita yang disampaikan oleh Ilham tadi.
“ok..kita duduk sini aja lah,,pemandangan pon cantik,,dekat ngan laut,,x panas sangat,,”
Saran Ilham ke arah Mawar sambil punggungnya melabuhkan di atas batu di bawah pohon ketapang.
Mawar hanya menurut sahaja,,tapi mukanya masih berkerut2..
Ilham ketawa,,lucu melihat aksi Mawar yang seperti aorang sakit mental..
“sayang,,kau jangan risau la,,semuanya aku dah aturkan,,hujung minggu ni tinggal sarung cincin jer untuk mengesahkan yang kau akan jadi tunangan aku,,selebihnya aku dah aturkan dengan parent kau and parent aku,,sayang jangan risau yek,,hahahha”
Ilham ketawa lagi,harap penjelasannya tadi Mawar akan rasa lega sedikit..
“what???? Oooo..kau komplot ngan mak ayah aku yer,,,ooo…sampai hati dorang ek..
Patutla 2 3 hari ni dorang selalu hilang..asik takde kat umah jer..rupa2 nya ada agenda tersembunyi ngan kau rupa2nya…ish..ish…sabo jelar…
“Mawar menugurut dada..ada secalit senyuman di bibirnya…dia kini bahagia,,
X sabar rasa nya ingin menjadi hak kepada Ilham hakimi b hakim.
“Sayang nati panggil aku dengan panggilan darling ek,,sejuk sikit telinga capang darling ni mendengar nya..”
Erk…”panggil ape???dddaa..rlinggg??? Adoi Ilham please….segan lar aku..
Dah lama kita ber aku ber kau jer,,tup,tup,kene panggil darling plak…
Eiii,,malu jer tau.cam gedik paria jer tau…”Mawar tersipu malu,,muka nya merona merah macam udang kene panggang…
“sampai hati sayang kan..xpe lar,,kalau x sudi,,”Ilham memuncungkan mulutnya..
Niat nya hanya ingin meengusik sahaja..dia tahu,,x ke pelik biler tetibe panggil darling,,
Macam org buang tebiat aja lagak nya…
“uiks,,bila plak pandai majok ni??? Hahaha..tu muncung tu dah macam itik pulang petang tau,,hahahaha…kelakar lar darling ni,,,” Mawar menggelakkan Ilham,,tapi perkataan darling tu sengaja dier perlahan kan,,kalau dia tak dengar lagi bagus,,
Eiii,,malu nya…
Ilham tersenyum menang “apa?? Darling x dengar lar..ckap lah kuat sikit…sayang sebut ape??ling?? maling?? Eh,,ape ek??? Ilham masih ingin menyakat mawar..
Dia suka melihat muka Mawar biler gadis itu kelihatan malu-malu,,
“ah,,malas layan lah kalau gini…jom lah kita balik,,hari pon makin gelap ni,,
Sayang xnak kena tangkap basah kuyup dengan darling…”lantas Mawar berdiri dan menarik tangan Ilham untuk mengajak nya pulang..Ilham sekadar mengeluh sahaja..
“Kenapa kejap sangat masa berlalu ni,,,” bebel Ilham dalam hati,,
“ok lah..jom,,cepat lar masa berlalu…x sabar tunggu hari ahad ni,,hehehehe…..”
Mawar dan Ilham pon berjalan untuk menuju ke rumah masing2 sambil berpimpin tangan….dalam hati masing2 hanya allah yang tahu perasaan bahagia yang berbunga di hati,,,,

................................................................................................................................
SETAHUN KEMUDIAN

“assalamualaikum sayang,,dah siap belum??? Darling dah nak gerak ni nak jemput sayang..kang kalau lambat jam plak…”
“waalaikumsalam darling,,,dah,,dah,,tinggal pki tudung aje lagi ni..ok,,darling gerak ar sekarang..sayang dah nak siap ni,,,sayang tunggu darling kat depan rumah ek?? Ok sayang take care ya,,pandu berhati2..”
Mawar senyum manis,,,arini dia dan Ilham akan pergi ke butik untuk mencuba baju2 nikah dan persandingan yang telah siap di tempah,,,
Lagi 10 hari dia akan menjadi isteri kepada Ilham hakimi..
“Ilham hakimi dan Mawar Haryati.hmmm,,sedap nama tu,,kombinasi yang tepat dan padat”puji Mawar sendiri,,
Tin,,tin.. “ops,,my darling dah sampai…kejap..kejap..”laung Mawar dari tingkap bilik nya,,dengan terkocoh2 dia turun tangga dan hamper berlanggar dengan kawan serumah nya yang bernama shalhah itu,,
“ops sori shalhah,,aku nak cepat ni,,sori yek,,,mmmmmmmuuuahhh,,,,daaaaaa…”
Sempat lagi mawar memberi ciuman kat pipi shalhah sebelom mencapai sandal and berlari anak ke arah Ilham yang menunggunya di luar pagar rumah…
Shalhah hanya menggeleng kepala melihat aksi lintang pukang Mawar tu..
“nak jadi bini orang,tapi perangai,,masya’allah..Mawar,,Mawar..”
Shalhah menghantar Mawar dengan pandangan mata nya…
“Berbahagia lar kau wahai teman” ucap shalhah di dalam hati,,

………………………………………………………………………………………………

Setelah memarkir kenderaan,mawar dan Ilham berpegangan tangan menuju ke arah butik seri melayu,,butik yang hanya memberikan perkhidmatan untuk pelanggan yang ingin kan pakaian tradisional ketika upacara akad nikah dan persandingan..
“cop..cop..jap darling,,,jap la…”Mawar menarik tangan Ilham yang sudah menonong jalan ke hadapan,,
“ yes sayang,,nak apa lagi ni?? Dah nak sampai dah ni…10 tapak lagi sampai lar…”
“ kejap…darling masukl dulu ye,,sayang nak ke kedai depan tu,,nak beli something..boleh tak??? Mawar membuat muka seposennya di hadapan Ilham,
“adoi,,ni yang darling kalah tau tak,,gemar sangat wat muka camtu,,ish,,darling harap sangat jangan nati bakal anak2 kita jadi cam ibu dia ni..
Kalau semua mengikut,,naya abang,,,kalau xdpat,,wat muka seposen..sikit2 muka seposen, lelama dalam poket darling ni hanya ada seposen jer tau,,,”
“hahahaha..alah kali ni je k,,ok darling masuk dulu jap lagi sayang sampai…”
“ok,,tapi jangan lama-lama tau,,nati rindu lar,,hahaha”
“eiii..gedik paria betul lar darling ni,,,wek,,”selamba badak Mawar buat aksi ingin muntah,,

Ilham melihat jam ditangan,,ish,,dah 20 minit ni,,,mane mawar ni,,,kata kejap aja..
Ilham kerisauan,,,jam ditangan hampir setiapo saat di belek nyer…
Baju2 pernikahan dan sanding nyer jugak telah ada di depan mata..tinggal nak try aja,,,
Sambil itu Ilham menilik baju2 itu,,,tangannya terhenti apabila terdengar bunyi dentuman yang kuat di depan butik itu,,,Ilham bangkit dan meninjau2 keadaan kemalangan itu,,
“hmmm,,kereta Toyota vios,,mesti banyak nak kene repair ni..”luah ilham di dalam hati nya..
Mata Ilham meliar kerana mencari mangsa accident itu,,tiba-tiba..
“eh handbag itu,,,sandal tu,,,”Ilham segera menapak keluar dan mencelah2 dikalangan orang2 ramai itu,,,di kutip nya handbag itu,,di belek2 lagi,,
“nape design ni macam Mawar punya?? Sandal ni jugak,,”sandal di kakinye di kuis sahaja..mata Ilham meliar lagi,,hatinya sudah tidak tentu arah,,handbag di tangan di pegang erat..sambil tu dia masih mencari2 lagi mangsa tersebut dan akhirnya dia terpaku di depan kereta vios itu,,air matanya bergenang…hanya kaki sahaja yang yang nampak.,
Ilham dengan segera menolak kete vios itu supaya berundur,,pemandunye yang kelihatan terkulat2 itu pon segera menghulurkan bantuan..ditolongnya Ilham menolak kete dia sendiri,,kemudia 3 4 orang lelaki pon menolong sekali,,supaya cepat sedikit kereta tu berundur ke belakang,,,
Akhirnya setelah wajah mangsa terlihat..Ilham jatuh terduduk..air matanya mengalir dengan deras tetap tiada suara yang keluar.
Hanya tangan sahaja yang menunjuk2 kearah mangsa,,
Ilham memangku Mawar…dia mengusap pipi Mawar yang penuh darah itu,,
Ilham menjerit kuat… “Mawar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,Mawar!!!!!!!!.. Ya Allah kenapa???,,
Kenapa?? Kenapa mesti kau ambil Mawar…”Ilham meraung dengan tangisan yang kuat..
“Mawar jangan pergi sayang,,jangan tinggalkan Ilham sorang2..Mawar bangun,,Mawar..
Arggghhhh….waaaaa,,,,,,Mawar,,kenapa xnak jadi macam Hawa,,kenapa xnak tunggu Ilham Mawar…”
Ilham meraung kepiluan,,orang2 di sekeliling ada yang menitiskan air mata melihat aksi Ilham…
“Mawar,,,” Ilham rebah kerana pengsan akibat kejutan itu,,,
.......................................................................................................................................

“Mawar,,,sayang,,hari ini darling akan bertunang dengan gadis pilihan ibu..
Harap sayang x marah yer..darling bukan x sayang sayang lagi,,
Cuma darling kesian tengok ibu,,,ibu dah tujuh tahun sabar dengan kerana darling,,
Layan darling yang seperti orang gila ni,,tapi sayang jangan risau ya,,
Selagi nyawa darling ada,,selagi itu sayamg akan bertakhta di hati ini..”
Ilham bertutur perlahan sambil mengesat air mata..lalang dan rumput2 yang tumbuh di atas tanah kubur itu di cabut nya…
Kubur Mawar sentiasa bersih kerana Setiap minggu Ilham akan membersihkannya.
Ilham mengusap batu nisan di hadapannya dan kemudian dikucupnya batu nisan itu..
“darling akan kenang saat2 manis kita hingga akhir hayat darling..abadi lar sayang di sana,,semoga sayang ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman hendaknya,,”
Ilham mengaminkan doa nya,,,di usapnya batu nisan itu dan lantas bangun lalu berpaling untuk bersiap ke majlis pertunangannya,,air matanya mengalir lagi,,
“Ya Allah,kuatkanlah hati hambamu ni,,tabah kan hati ku ini Ya Allah,,izinkanlh aku ini membahagiakan shalhah,bakal tunangku itu,,dah banyak dia berkorban Ya Allah…
Hati dan perasaanya pon telah lame terguris dengan sikap ku yang seperti keanak-anakkn ini,,,” luah Ilham dalam hati dengan semangat baru,,,

5 comments:

nin said...

Best..best..

jarang ada cite yg endingnya sedih, jalan cerita yang sempoi tapi menarik..

teruskan usaha untuk mengeluarkan bakat yg terpendam..



chaiyo ain!

norul'ainmatsom said...

uiks,,
bes ke nin???
huhuhuhu,,
cam x caya jer..

ape2 pon thanks nin,,
hehehhe.....

LeaQistina said...

ain.. jahatnya.. hr tu lea suh smbg citer ni.. but nape tiba2 dh jd sedih lak..? adoi.. bencinya rasa...!!

geram pun ada.. so citer yg xde nama tu dh ada nama la ek? kasihnya ilham?

kasihnya ilham dh tamat ke? adoi.. benci nya.. waaa.. marah tol la ngan loli ni.. but lea puji last n3 nih.. byk giller improve compared to dr d 1st n3 hr tu.. huhu.. tahniah..

n citer ni best.. lea stuju dgn komen nin.. huhu.. teruskan lagi ek.. cuma pas ni make sure ain gunakan tatacara penulisan yg betul.. guna tanda baca yg sesuai n aturan perenggan yg baik..

semoga ain akan dpt wat citer2 yg lebih menarik di masa dpn.. lea xsbr nak tunggu..

congrates..

haruhi said...

sedih!!! naper mawar mati...huhu

tp mati x knl umur manusia kn...kate diri sndr..hehe

adraadlina said...

hadoi...napekah mawar tu mati..sob sob. kesian plak kat ilham.

citer dia selamba jek. mmg nmpk sweet dorg smpi tak sangke yg sad ending huhuhu.

 
Design by Amanda @ BloggerBuster