suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Monday, February 02, 2009

^ mengutip remis ^


assalamualaikum..semalam p jalan2 kat kuala linggi. singgah sebentar dekat pantai ape ntah.aku pon xtau. sesaje jalan2 usha balak hensem, tapi xde sorang pon.
pastu aku tengok agak ramai penduduk area situ yang dok korek2 pasir laut.
aku pon wat dek je lah...malas ambil port..
pastu abg ipar aku cakap dorang dok kutip remis...
ahh..teruja plak aku mendengarnya...
aku pon dengan selamba rock nye join sekali mereka2 tu mencari remis...
alkisahnya aku ni x pernah la rasa remis kan..
so x salah la aku nak mencuba..
dapat la dalam sepelastik kecil..
ok la..just buat rasa je...
isi dia kecil je. pastu ada rasa masin2 air laut..alahai....
balun je....
kepada yang tak kenal remis seperti aku DAHULU.......
hah..tengok lah puas2 pic atas ni.kecil je....
ingat dalam otak kamu semua ya...

6 comments:

LeaQistina said...

erm.. ain.. samelah kita.. lea pun xpernah dengar.. nama pantai remis pernah la dgr.. hehe.. xtau plak remis tu mcm siput.. keh.. keh. keh.. sdap ke?

neng's said...

kat KS ada pantai remis.
situ mmg tiap2 ptg org dok ngutip remis. kecuali kalo air pasang idOk la kan..hehehehe

haruhi said...

baru knl remis tu cmner...heheh

Anonymous said...

salam.
i tinggal kt area yg u kutip remis tu. u kutip remis tu dekat kuala sg or wut? i think u kne stay lama lg kt stu n u akan tau bende2 lain selain remis.
btw remis tu klu grng sambal manis pon bes jugak . hehehe
- oewyn -

~~Lolipop~~ said...

to oewyn

hmm...sy dok kat linggi la...
sy kutip remis tu kat pantai je..
time air surut..
1st time kutip...
huhuhuhu......

lgpon kuala linggi n linggi bukan jauh pon.....

ape2 pon.
thanks 4 ur sugesstion

...:muRn! aQ!La a.k.a mOOn:... said...

remis?
binatang yg mcm lala tu kan?
kalo yg tu, akk rasa mcm pernah kutip gak. kat bagan lalang.
balik rumah terus rebus dgn halia.
bleh tahan sedap.
rasa x cukup lak.
wakakakaka....

 
Design by Amanda @ BloggerBuster