suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, March 12, 2009

- Hana Yori Dango yg terrrrrmantop -



hemm..minggu ni pulak aku tengok hana yori dango dari season 1 sampai la season final.
ape yang bes cite ni adalah sebab cite ni berlatarbelakangkan kehidupan pelaajar kaya dan miskin.
tapi bagi aku, yang menyebabkan cerita ni bes sebab ikatan persahabatan 4 orang kawan yang dikenali sbg F4.
ikatan tu sangat kuat, sehinggakan aku rasa tak akan ada yang mampu merungkai nya.kecuali yang maha esa la kan.
korang rasa ada lagi ke ikatan persahabatan cam gitu?
mungkin ada lah..
tapi kebanyakan sahabat sekarang adalah jenis tikam belakang,
masa senang semua ada,
bila susah....
haiya...mana dioalang ini pegi ntah.
cerita ni jugak buat aku berkhayal jauh...
fantasi mereka tentang kekayaan yang terlampau sangat.
sehinggakan tanpa kekayaan mereka,
ekonomi jepun drop.
gile kaya tu.
rumah plak mak oiii..macam istana.
aku rasa kalau masuk ctu mau aku sesat.
leh kurus aku semata2 nak cari pintu keluar je.
giler kentang.
nak pergi new york??
hoh,macam pergi PD dari CHERAS.
x main la tempah2 tiket.
kapal terbang sendiri kan ada..
ape susah,.
bfast kat jepun,dinner plak kat us.
omaaanngg aii..
kaya terlampau betul.
itu yang aku rasa berada di awang-awangan je tu.
kalaulah aku ada kekayaan mcam gitu,.
haiya,,,ssh nak imagine..
hahahaha..
ape yang penting cerita ni aku suka dengan plot persahabatan and percintaan diorang.
watak hero and heroin aku rasa memang gandingan yang mantap.
macam nanako n her husband.
hahahaha.....
banzai...banzai...banzai...!!!!

p/s: pasni nak tengok ape ek? any suggestion???

4 comments:

LeaQistina said...

keh.. keh.. keh.. leh kurus ain cari pintu kuar? mak aih.. hebat..

lea mendoakan agar persahabatan kita tidak akan muncul istilah tikam belakang. kalau tikam chicken chop utk disuapkan ke mulut ok kot. hehe..

amin.

Kaseh Esmiralda said...

hakhakhak... 1 lagi dorama wajib tgk...
Kaseh pun kipas susah mati Hana Yori Dango... tp tak tgk smpi final season lagi...huhuhu~(chedih)

ckp pasal cite ni... semua version Kaseh tengok. Meteor Garden(taiwan version), Hana Yori Dango(japan version), Flower over boys(Korean version), novel,n manganime nye... sume Kaseh tengok n bace. dasyat tak dasyat... hahaha
tp skang ni ngah gile layan Flower over Boys kt KBS tv lah.

klu cite baru yg Kaseh nak tengok sesangat... Ryusei No Kizuna. dh tgk kt internet tp x puas. nak gak cari dvd nye. hikhikhik...

P/s : Love NinoRyoToda... dats y nak sgt tgk dorama ni...

^ Lolipop aka Dak In ^ said...

LEA QISTINA: yup..ain pon doakan persahabatan kita xakan ada mcm tu..
huhuhu....
sayang lea...

wahh..chicken chop??lea masak??
yahuuu...besnyeeee...
hehehehe...


KASEH: kat channel kbs tu tiap ari ape n kul bape??? klu time siang agak ssh la..
kijo la..
huhuhu...

ahah...thanks 4 da suggestion...nati ain nak p survey...
huhuhuhu..

Kaseh Esmiralda said...

Malam la sayang... sape nak tengok siang2 hari. sume orang pun kije n skola~

Ain bleh tgk cite ni korean version pye setiap hari isnin dan selasa pukul 9.00 mlm dekat KBS World channel 303... n kalau tak sempat juga, ade siaran ulangan setiap hari ahad pukul 12.00 tgh hari...

im sway korean version punye lagi best dari japan version. aci potong tangan lah beb~ hikhikhik...

 
Design by Amanda @ BloggerBuster