suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 04, 2009

+ Apa Motif ? +

* kemain susah nak dapat pic buaian yg sesuai dengan kehendak aku.



semalam hari ahad,cuti lagi. macam biasa aku di kampung.cuaca amatlah panas terik. tapi sungguh nasib baik kerana angin bertiup agak kencang.bukan sepoi2 bahasa lagi. aku pula lepas mandi dah solat zuhur terus makan tengahari. selepas setel semuanya aku pon dengan lenggok ayu(pakai kain batik la katakan) terus pergi lepak di buaian yg terletak betul2 berhadapan pintu masuk rumah(bukan pintu pagar). yelah,hari panas dengan angin yang bertiup aku rasa itu la tempat yg paling terbaik. kipas pon x lut (pemanasan global betul ni).

tanpa sedar mata aku makin sayup dan makin kecik,bertambah kecik dan terus lagi kecik. suara2 keluarga sayup2 kedengaran di telinga. selama 10 minit aku tertido duduk di atas buaian (habit jugak la). kemudian aku sedar dan mata masih mengantok.

aku terus je layan kantuk yg masih bersisa. aku lihat awan,aku lihat kereta yang lalu lalang kemudian aku baca buku yang bertajuk "80 sebab manusia di laknat or bakal penghuni neraka"
lebih kurang begitu la tajuknya.

aku baca. dari satu helai ke satu helai. dari no lain ke nombor lain. kadang aku merenung ke depan sambil otak aku ni mencerakinkan makna2 ayat tersebut(x paham sgt-indon buat kot)
aku tergeleng2 sendiri..kemudian bila paham aku mengangguk..

angin masih bertiup... mata makin segar bila otak berkerja keras. aku leka dalam dunia aku.
kemudian kak long aku datang.konsentrasi aku terganggu. apa yang dia cakap aku x dengar sgt sebab aku masih cuba nak kembali ke alam nyata(ececeh)..
tetiba mak aku bersuara di dapur

"adik..."1x
"adik..."2x
(aku ingat mak aku panggil anak buah aku)
"acu!!..."3x
(rupa2 nya aku)
"ye mak!!"
"apa buat tu??
jangan la menung macam tu,
x suka mak macam ni."
(sore ala2 memujuk gitu)
"x ada apa2 lah mak.
orang amik angin je ni.panas."
(agak terpinga2.jawapan jujur dr aku)
kemudian kak long aku sindir2 aku.ape dia sindir tu aku malas nak cerita.. tak penting pon.
actually aku kalau sepanjang hari diam saja itu tandanya aku tengah marah or sedang merajuk or sedang ada masalah. dan dialogue di atas more kepada mak aku fikir aku ada masalah.
cuma semalam aku lebih kepada mengantuk,mentafsir ayat dr buku aku baca tu dan merenung masa depan jugak..hahahaha...
motif?? motif aku buat cerita ni xde ape2..sesaje nak coretkan sesuatu kat sini. itu saja.
ada lagi 1 part aku rasa mcam mendapat nafas baru. hari sabtu jam dah hampir ke pukul 1 pagi.
aku tengah cuba menyiapkn kerja office aku.tak nak tangguh2 lagi. weekend yang memenatkan.
tiba2 mak aku yang terbangun dari tido menerpa keluar dari bilik dengan muka sememeh tapi dalam keadaan tersenyum.aku terpana jap. mak aku tye byak lg ke? aku cakap tinggal sehelai je lagi.then dia p toilet and then terus masuk tido..
yg musykil tu. mak aku tersenyum?? hmm..maybe selama ni dia selalu tengok aku berjaga smpi 1 2 pagi hanya untuk tengok tv...hahahahahaha....
mak!!! anak mak ni memang baik.. don wori..lalalalala~~~~~

7 comments:

ummuhadhra said...

aah la.. aku pon pk ni.. ape motif???

CaPiQa said...

motif? hoh, mencari publisiti murahan.

tu sebenarnya kan? yeay, setel!

the day is saved. thanx to the fragile girl! miahaha.. xD

LeLy said...

ermmmmm......adik....adik.....
adik yer.....

weekend ku hnye Zzzzzzzz....

-Ain-Dak In- said...

ayan- ko pk...jgn x pk.. aku nak ko pk smpi lebam..hahahahaha..


tuanku-publisiti murahan??? nane??? mana ada.. eh...nasi beriyani tuanku...

kak lely- shhh....jgn bgtau org pasal adik tu..hahahahaha..malu..malu...

LeLy said...

ahhhh...suda la ko...

1 dunia dah tau....

adik...adik...adik umo brp yer??

ummuhadhra said...

pk pk smpai lebam?? maknenye?? otax aku lebam??? haaaahh!

-Ain-Dak In- said...

erk kak lely...
tgok... wartawan datang sudah..
tu lah..
kan kiter suh diam2 je..
adesss...


hah ayan..
btol..btol..btol..
pk smpi lebam..
lalalalala~~~

 
Design by Amanda @ BloggerBuster