suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 04, 2008

-corat-cotret aja.-layan...

aku sebenarnya dah tak ada idea nak update blog ni.. tp aku tetap nak update gak..xnak bg kosong ja...
hmmm..besok da jumaat..senin depan dah raya haji...lagi sekali raya tanpa ayah...hahahaha..(gelak nak tutup psaan sedih).

hmmm,,ari selasa lepas aku sakit perut...memang tahap dewa nye sakit perut tu..terbongkok2 aku menahan sakit..
bila jalan plak aku tgok dah mcam spisis org tgh berpantang....hahaha..sadis jer...
aku rase klu org luar tgok aku camtu kompom dorang syak aku bru pas bersalin..wakakaka...
ape tak nye,,dengan kain batik,pastu t shirt then jlan bongkok2 pgg perut...nasib baik tak pki stokin n bubuh ubat ape jenama ntah kat dahi..klu x memang sebijik..xleh di sangkal lagi...
pastu pas maghrib mak aku tipon..
wahahaha..apa lagi aku pon buat la sesi pengaduan..
huhuhu....mak aku kata nati blik cuti raya mak aku nak masak bes2 tok aku..wakakaka..bahagia jer rasenya,,kui..kui..

korang2 jangan dengki ar...jangan nati datang rumah aku ketuk pintu pastu bwak pinggan kosong..
memang nak kene deb la gaya nya tu...
hmmm... mgkin menu spesl minggu ni lauk kijang...
aku x penah mkan tau..
sebelom2 ni aku makan lauk pelanduk n landak ajer..
kali merasa gak aku nak makan lauk kijang..

tp insyallah ar..kalau xde aral melintang....
huhuhuhu....korang nak??
hmmm....wat appoinment dulu yek..
wakakaka...

ahah..arini hari jadi zarul la...
walaupon aku tahu dia x baca blog aku ni,tp aku still nak wish hepi besday kat dia..
begitu juga kat khatty y smbut beday 2 hb lepas..
moga persahabatan kita diredhai allah,..

tapi untuk mengelakkn org lain hampa...
soooo hepi besday semua...
hope ceria selalu....
wakakaka....

ahah,,ada lagi berita aku nak kongsi..
semalam kawan lama aku y telah 8 tahun tak berjumpa msg aku...
aku kawan ngan dia dr darjah 1 lagi..
masa kami darjah 1 usia kami semua 7 tahun..
tp kawan aku ni umur 6 tahun..
ntah nape dapt spesel kes plak..
hmmm...maybe ayah dia ngajor kat ctu la tu...

pas darjah 6 kami terpisah..
eh lupa nak bgtau,,nama dia zain norain..
tp pgil zain ajer....
las aku dgr berita dr sepupu aku kate y zain ni p luar negara...
ooo..smbg blaja da,,jauh tu..

pastu tetiba semalam dia msg aku..
terkejut gak,,,,sbb selama ni mana ada dia tahu no aku..
ni mesti akk angkat aku bgtau ni,,,
tetttt,,salah,,,
kwan aku yg lain bgtau dia...

wakakaka...
zain ni umor 20, baru kawen 3 4 mggu lpas klu x silap..
ke 2 3 bulan lepas..
ntah aku pon lupa..
aku tanya ar apa keje laki dia n umo bape..
dia kate laki dia keje ngajor budak2 tahfiz..( uuuuuuuuuuuuuuu)
umo??? jeng,,jeng... umo laki dia 30..
huhuhu..dah jodoh xpe la...

zain ni mintak ar pic aku kan..
dia suh amto mms..
aku kate,ko nak gmbr camne???
ayu? brutal? ganas? tonggang or tebalik??
dia kata nak y ayu la..senang nak pomot kat ustaz2 di sini..
ngeeeee..aku geget ibu jari...
bior betul..
ustaz..layan ajer..
wakakaka.....
mane tahu aku leh jadi ustazah tak bertauliah tok anak2 aku...
hahahaha,...

aku tye dia mane knal ngan laki dia..?
zain ckap kenal melalui chatting mase zain blaja kat syria dulu..
weeee..jauh x?????
jauh..jauh...

hemmm...cuma kau harap skang ni dia bahagia selalu..
dah jodoh dia smpi awal..
xkan nak tolak kan...
kuii..kui..

ok,,skang plan aku bila dah smpi kg..
jejak je kaki kat umah,
aku salam mak aku,wan aku klu ada kat umah or adik2 brdik lain..
pastu kuarkan barang dapur ya bru beli mlm td kat econsave...
save bangat beb..wakakaka....

kemudia aku sarapan..then ambik baldi pastu cuci keta aku yg dah 2 mggu x basuh..
fuh hitam sei..
wakakaka......

tp y aku sedey sgt td,,
pg td be4 p opis kakcik aku tunjuk smthg kat cermin depan keta..
adoi ada tanda retak ar kat citu..
macam kene batu,,
weeee....tensen gila aku.....
warghhhhh.......

bahaya tau bawak keta dengan cermin camtu,
anytime je leh pecah..
buatnya mggu ni aku blik,
tgh2 h/way dia pecah camne...
haru beb..
acon free ar.wakakaka....
gilak la.....

skang ni aku tgh tension ngan drawing aku..
korang tau hape drawing yang wat aku tensen tu..
drawing sanitary ngan cold water..
nate gilo drawing tu...
aku x reti nak buat schematic ar...
time aku blaja dulu xde plak lect aku suh buat menatang tu..
ktorang byak lukis objek.macam cam ker,nut ke,bolt ke, xpon shaft or apa2 objek la.
bila dah keje ni bantai plak wat drawing sanitary and cold water..
hah,,,rase macam geraham atas aku jatuh ke bawah plak...
warghhhh.....aku benci!!!!!!!!
bos aku plak sedap p bandung arini..
holiday n nak p jumpa anak dia y blaja doc kat sana..
weeeee....
korang doa2 smoga jgn ar client nak drawing ni dlam bulan ni or bulan 1..
klu bulan 2 keatas xpe kot..
wakakaka..........

hmmm...
aku rase xde benda nak bebel dah...
wakakaka...
dalam pale otak aku ni ada perancangan nak tulis cerpen baru,,
tp xtau bila aku nak stat writing..
huhuhu...

3 comments:

LeaQistina said...

adoi la.. rojak n carca marba betul coretan ain kali ni.. wahaha.. ini baru betul2 punya layaaaaaaaaaann..!!

huhu.. sorry ek.. td waktu ain notis.. lea tidur jap td.. huhu..

ohya.. act tok wan lea admitted hospital sejak 5 hr lalu.. hmm.. kaki dia bengkak coz doktor salah inject ubat.. tak fasal2 je kaki dia bernanah..

hope kengkawan semua dapat mendoakan agar tok wan lea cpt sembuh ek..

sekian..

p/s:sorry terwat mcm blog sendiri lak.. hehe..

nin said...

itu la namanya kehidupan penuh ngan warna dan warni..klu sma je x menarik la alam ciptaan tuhan..

minggu ni mungkin mgu blues sedunia.. masing2 ada halnya masing2..apa2 pun khidupan kena teruskan gak..

pasal cermin kete tu baik bt apa yg patut..berhati2 dijalan raya.

selamat menyambut hari raya aidiladha, semoga pengorbanan kita selama ini pendapat keredhaanNYA dan sentiasa di berkati...

Khar said...

Salam

Jemput ke karya oline kami ya. Kalau ada cerita dark, gotik, thriller,fantasi, apa-apalah boleh le kot kalau nak sumbangkan kat tmpt kami. Terima kasih.

http://karyasidangpenulis.blogspot.com/
http://mekmulong.blogspot.com/

 
Design by Amanda @ BloggerBuster