suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 06, 2009

~round-round~ Malacca kota bersejarah,.



assalamualaikum..

mula-mula aku nak ucapkan selamat tahun baru hijrah dan masihi.
semoga kita diberkati ALLAH dunia dan akhirat.
gambar-gambar kat bawah ni di ambil ketika aku jalan-jalan cari pasal kat melaka.
aku pegi hari khamis lepas yakni 1/1/09.







yang pergi jalan-jalan ngan aku ialah.

  • Mokhtar Daud (abg ipar)
  • Norraidah Mat Som (kaklong)
  • Norul Hida Mat Som(kakcik)
  • Norul' Ain Mat Som (si comel)
  • Maisarah Mokhtar ( my niece)
  • Maizaitul Amira Mokhtar (my niece)
  • Nor Farhana Aleesya Zulkarnain (my niece)





sampai je melaka dah kul 11 lebih. pastu pegi cari kedai makan.
kasi kenyang perut...
dah kenyang perut kitorang pegi solat dekat masjid selat melaka.wah pemandangannya memang tip top.
cantik..
tengok sendirila keindahan masjid tu.











kemudian kami naik bas double decker.
ade rasa kegayatan serta kejakunan di situ..
hahaha..
biasa la...
tak pernak naik bas 2 tingkat.
nasib baik aku ni kategori pandai cover ayu.
hahaha...



tengok la tu..
berebut2 nak ambil gambar..
dah ar pakai hp aku.
ceh...






ayu je aku cover cun kan..
rase macam nak lempar dengan kulit durian je.





tiba masa naik menara taming sari pulak bila dah ronda2 naik bas.aku ni gayat dengan ketinggian..tapi benda aku gayat tu aku lagi suka nak mencuba..seronok beb..teruja sangat....


kopak duit aku sebab belanja diorang2 ni naik menatang ni..
huhuhu..
ape2 pon aku memang enjoy..
rase berbaloi beb..

























kapal ni diambil ketika aku kat atas tu..
cantik tak??
ish..tetibe rase macam aku ni di lahirkan untuk menjaadi photographer terkenal lak,,
ahakzzz...








kapal terbang ni??
aku x ingat la ape yang dia tulis..
abaikan aja lah..nak tau korang datang ar melaka...
gambar aku dengan maisarah..
dia ni pemalu sikit.
entah la..
nak kata warisi dari mak ayah dia ibarat
jauh panggang dari pemanggang..
aku??
lagi la jauh..
sesat la dia ni..






ni pon aku lupa ape name dia..
tapi aku rase aku ambil gambar ni kat kota belanda.
batu2 tu ada name2 org yang dah mati..
orang2 penjajah la..
gambar maizaitul amira sebelah kiri aleesya sebelah kanan..
kembar lain mak dan ayah.
umo pon x sama.








uiks...
comel gilak mumia ni..
mumia ke??
hahahaha..
siap pakai kemeja ngan jeans lak tu..
hahaha..
hebat..hebat..









kakcik,maizaitul,aleesya n maisarah.
aku??
kompom la tgh ambil kan gambor.
hahaha..
aku ni kan makcu dan adik yang penyayang..
alahai...
bangga nye kamu dapat kawan macam saya.






rileks je aku dok ambik gambar ngan meriam..
berani lo..wa talak takot sama bom.....
wa ada darah yakuza lo...















jom naik beca sambil layan lagu evergreen..
yok,,yok..












kat bilah keris tu ada ayat suci.surah kursi..


ni gambar kat atas bas tu..
tercicit kar bawah lak..
maleh nak edit dah..
payah..









gambar penutup la konon ni..
ada banyak lagi gambar..
tp bila aku edit je gmbar tu hilang..
leceh la...
last2 aku pon wat dek je la..
abis cito...
jom ronda malaysia la wei.



eh..cicir plak..
ni gambar hukuman terhadap penzina yang dah berkawin and still ada husband or wife..
hukuman dia rejam sampai mati..
agak2 klu hukuman tu ada lagi,,
bape ramai orang islam kita yang akan mati tanpa sempat meminta keampunan dari ALLAH??



3 comments:

nin said...

seronok tgk awak ronda melaka, rsa cm nk g ronda sana lak.. mesti bestkan sekali g ronda ngan famili.

pasal hukuman rejam tu loli bg sy dlm keadaan skrg ni elok, sebab tlalu ramai manusia yg btopeng setan n binatang, nama je manusia tpi dh hilang kewarasan akal n fikiran.

mmg nampak kejam tpi gejela sosial skrg mmg kna guna hukuman yg cm2. bagi kesedaran sikit, kalau tenung balik m'sia ni dh x aman cm dulu, skrng ni perasan x org keliling kita makin berani buat kejahatan..

saya fikir dr aspek sosial n keselamtan, bila ada hukuman segini biar diorang gerun n insaf..

haruhi said...

bestnye g jln2 kt melaka, waktu new year lak tu...best giler..
nt nk ajk family g lg r..da lme x g melaka..hukhuk

neng's said...

Lama sungguh tak ke Melaka.
Dulu zaman skolah renah,skola agama mesti buat rombongan ke sana.sapai naik jemu.tapi skrg Melaka dah cantekkkk..nak pg la!

 
Design by Amanda @ BloggerBuster