suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Monday, February 23, 2009

" apa ni? "

semalam,aku aku p lepak2 ngan kawan friendster aku kat depan kedai bata tingkat 2 di jj cheras selatan.

ni perjumpaan 1st time aku.

aku pegi jumpa flora (flo), ikki (kiki lala), epit, azyan (ayan), aien.
mereka semua ni kepala ala-ala ngok ngek sikit..
termasuk la aku..


tp aku nak cerita mase aku lepak kat depan kedai bata tu la..
aku ngan flo dan ayan...


tengah syok2 gelak2 x hengat donia ni tetiba ade amoy ni menerpa aku.(wah,,ayat skema tu)
dia tunjukkn aku kertas yg mcm borang la..
tp kertas tu kertas a4 yg di koyak2 kan..
aku yg terperanjat ni pegi bantai cakap "ape ni"
dah ar sore lantang pastu dengan nada marah,muka aku x payah nak story la..
mmg muka serius,kening berkerut,,
si flora dgn ayan dah bantai gelak terkekek sebelah aku ni macam pontianak tengok cerita upin ipin.

"xda apa..u just tulis u punya nama,umur n u punya number saja.."
amoy tu ckap kat aku.


"nak buat ape?" aku tanya lagi
ayan ngan flora gelak lg.
aku cuit ayan "wei apebenda ni wei"
ayan kate "ko tulis je. aku ngan flora dah tulis dah td."

pastu mangkok2 ni pegi bantai gelak lagi..
aku plak mmg tengah terkejut tp aku join gak dorang gelakkn,
aku pon amik la pen tu...tulis ape yg amoy tu nak..
dah setel semua aku cakap kat amoy tu


"ni boleh menang kereta merc sebijik ke? mane tahu cabutan bertuah ke"

ayan ngan flora dr td x henti2 gelak lg lah bertambah gelak dengar soalan aku.
aku join je dorang gelak..
hahahaha...
pastu amoy tu sengih dan terus blah..
ayan tegur aku pas dia benti gelak

"garang gile ko dak in. cuak muka amoy tu ko sergah dia td"

di bantainya dorang ni gelak lg..
pastu baru aku tahu kenapa dorang gelak x hengat..
rupa2nya dorang gelak koz dengan cara aku menanya amoy tu..
garang tahap petai dowh..
hahahaha.....

aku terdiam..aku pk blik ape yg terjadi td..
baru lah aku sedar yg aku ni terkasar ngan amoy tu..
muka amoy tu plak macam menahan malu koz aku mcam jumpa hantu bile berdepan ngan dia..
kah..kah..kah..
kelaka la lu ni amoy.
datang main terjah je..
hah,hamik ko...
lenkali bg la intro dulu..
cuit2 ke..
ni main terjah hulur kertas tu..
dah ar aku tgh gelak2 lepak ngan kekawan aku tu.

mintak maaf ye amoy..
wa talak sengaja lo..
wa nervous jumpa bebudak ni 1st time..
cian lu..
hahahaha...

p/s: garang ke aku ni? lalalalala~~~~~

6 comments:

fLoRa87 said...

pergh.. aku akan ingt pe ko tnye kt amoi smlm.. huahua.. kenangan manis 2.. lalalala~ anyway, my friends.. kenang daku dlm doamu.. knal skali, kwn slamanya.. (^_*)

ummuhadhra said...

wahahahaha.. aku nk gelak lg..

dodol la ko!!!kahkahkah..

sian kat amoi 2..

lau x, ko nk tggu amoi 2 bg salam kan3?? kahkakaka...

ikki kachak said...

hah. ko memang.
kalau ko ade lightsaber, aku rase konpem ko da cantas amoi tuh.

shaziera87 said...

^.^ ahhahaaa... aku yang bace ni pun tetibe cuakk... lagi laa tak tau cte ape sebnanye amoy tu nk kan..??

aku ingat amoy tu nak saman ko pasal dok melalak dpn kedai die.. hahahahhaha!!! ^.^

little_wolf87 said...

ah...ini tidak adil...aku korg x jmput pn...mentang aaa aku x femes...huu...xde org nk ajak aku...uhuuuu...

n4dh!3r4 said...

korang suma mmg ngok ngek!!
tp smpai penghujung cite dak in yg mrepek aku stil k0npius.
apa sbnrnye yg amoi tuh nak?? *_*

 
Design by Amanda @ BloggerBuster