suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 03, 2009

^ Minggu GTO-onizuka sensei,, ^




arghhh... minggu ni gasak aku asik tengok cite GTO kat you tube. nak beli cd mahal la..(ikki kedek x nak bgtau tmpt yg murah tu).
kalau tak silap aku lah..
cerita ni aku tengok masa aku kecik2 dulu. dalam umur 5 6 7 tahun.
aku lupa dah..
pastu baru2 ni waktu join merepek kat group si ikki tunjuk pic cita ni.
aku pon jadi teruja..(wahhh) @_@
tp mase aku baru teringat cita tu aku xde mase sgt nak layan you tube,
bz sket..
tp 2 3 mggu ni byak masa free..
so aku pon running la tgok cita GTO ni..
ahh..
mmg mengusik jiwa tol la...
cita zaman2 sekolah kan.
sape yang terkenang zaman indah jadi pelajar.
banyak pengalaman tu.
cite ni dari awal aku tengok sampai la abis asik tergelak je.
tp gelak control la..
nak kene rembat ngan bos ke..
huhuhu...
dalam banyak2 scene cita ni..
aku paling tersentuh dengan part yg onizuka sensei cuba menyelamatkan sekolah tinggi tu dr
di runtuhkan..
pastu fuyutsuki sensei p jumpa dia..
sorang kat dalam pagar sekolah..
sorang lagi kat luar pagar..
fuyutsuki sensei suh onizuka sensei luahkan isi hati nya..
tp onizuka sensei x dapat cakap..
lidah kelu la tu..
pastu dia just bg 1 thing kat fuyutsuki sensei..
hah...part tu yg paling aku suka..
pic dia kat atas tu....
pic yg ada gambar pagar..
aku tatau kenapa aku rase tersentuh ngan scene tu..
mungkin terbawak2 emosi fuyutsuki sensei kot..
wpon benda yang onizuka sensei bg tu remeh..
tp bg fuyutsuki sensei ianya macam 1 janji.
1 jawapan kepada persoalan hati..
and untuk pengetahuan korang...
pas abis drama ni.diorang bercinta..
dan sekarang diorang dah berkahwin dan ada 2 org anak..
kalau x silap aku la...
fuyutsuki sensei-nanako matsushima(comel beb dia ni.)
eikichi onizuka sensei-takashi sorimachi.(leh lah.hensem gak la)

7 comments:

Anonymous said...

salam... hai!!! 1st comment yeah!!! hehehe.... mmg dorang dh kawin pun... dh ade 2 anak gak...

^ Lolipop aka Dak In ^ said...

salam..hai org atas...
hmm..
kirenya awak ni fans drama jepun gak la ek..
huhuhu...
leh la kita kongsi cerita nati..

Anonymous said...

halluuuu... ekceli saya dh ade dvd citer ni... mmg best... & citer ni kalau x silap ade special edition gak kn...

Kaseh Esmiralda said...

Salam...
wah, rindulah ngan cite GTO... rasa nak gi selongkar almari balik cari balik vcd Jdorama ni...

p/s : sy pun kipas susah mati drama Jepon a.k.a. Jdorama. ada byk koleksi dvd n vcd... filem,drama SP dll...hehe~

^ Lolipop aka Dak In ^ said...

yup...
sume spesel edition tu dah saya tgok....
tmasuk la yg ada pelakon norika fujiwara tu...
hehehehe....

^ Lolipop aka Dak In ^ said...

salam kaseh..
wahhh..
kipas ssh mati tu..
adesss......
sy plak kipas separuh mati..
kuii..kuii...

ikki kachak said...

ahh ko.
suda2 la.

 
Design by Amanda @ BloggerBuster