suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 06, 2009

+sengal itu KAMI 1987-derita dilambung ombak+

bertarikh 3-5 july 2009 terjadilah gathering 1987 yang di jayakan oleh ahli2 1987.kami semua berkenalan melalui friendster dan sebab keutuhan persahabatan kami,maka terjadi la gathering ni.

jumaat tuh,aku dari cheras ni bersama dengan azyan,ikki(kiki lala) serta flora. azyan and flora aku pick dia kat bus stop taming dan ikki plak aku amik dia kat ktm serdang.
230 pm kami bergerak dan singgah dulu di rumah mak aku di n9 sebelom meneruskan perjalanan kami ke pengkalan balak. lebih kurang pukul 530 pm kami pon sampai di chalet mesra. ahhh.... kumpulan kami sampai dulu. tiada apa nak buat kami pon berpoye2 sebentar di jeti berhampiran pasar teluk gong sambil menikmati bayu pantai. disitulah kami dapat ayat "derita dilambung ombak" dan terus mengguna ayat tu dikala kesengalan masing2 semakin memuncak.

kami lepak kat jeti tu dan perut makin memerit.jadi kami putus kan tok makan dulu sekadar alas perut kerana dgr cite nia nak bwk nasi beriyani gam.

hp flora tak abis2 berdering.hp dia berdering aku plak yg kene jawab.flora ko memang hampeh...
kemudian me & epit lak sampai. hp flora memekak lagi,ahhh..en snizr dalam keadaan sesat,hari makin maghrib,burung gagak pon dah mula menambat kepak nye. jadi aku wat keputusan nak amik dorang kat b/polis pgklan balak. akhirnya mereka( snizr,ajart,im,men) tiba jua di tempat kami makan tuh. ajart muka bengang.mgkin kelaparan. yg lain suma muka sengal.

makanan kami sampai dah. tp....ahhh..ni aku tak puas hati..mengapa aku order air sirap limau yang sampai hya lah air sirap..ini bikin gado.. adik oit,,limau mano???
tp sebab aku lapo,,aku wat dek jek. azan maghrib dah kedengaran, aku habiskan mknn ngan cepat pastu ajak budak2 ni balik chalet.nak kejar solat maghrib. berpoye2 gak, yang wajib jgn dilupakan.

mase nak bayar tuh,aku ckp la " nasi goreng cina,telur mata ngan sirap".
"eh bukan sirap limau ke?" adik tu tye.
"limau xdok, saya minum sirap je tadi"
dalam hati aku dah menyumpah2 bdk kecik ni. order aku igt tp time buat air x igt plak..deb karang.

pastu kami semua gerak balik chalet. baru 3 kereta sampai. kami tggu lagi kemudian dah nak tgh malam baru la yang lain2 sampai..ada yang naik bas,ada yang naik moto.
yang naik bas adalah si wan,nezz,pana and cik murni kita.huhuhu.... semua budak laki yg ada kenderaan p jempot dorang(lebih kepada nak berpoye2).tinggal aku,flora,ayan and ajart..
ahh..sgt boring...jadi kami berkejar kejaran di tepi pantai spt duyung mendapat kaki...lalalalalala....

+dak in(aku) +azyan(cikgu) +flora)flo +capiqa(maharani) +ajart +murni +pana
+ikki(kiki) +nia +ben +sanzo +im +epit +me +nezz +wan +sniz +shamin(men) +amizan +eiman(dtg pg ahad)


sabtu
breakfast nasi lomak yang pedas(bg dorang),beserta 'ikan bilis yg byk dan kacang yang bergolek2 sana sini.'
aku,flora,azyan and maharani p pasar cari ikan,ayam dan barang2 tok wat bbq.kat chalet dorang main baling selipar(acara sukaneka).ahhh..aku sgt jeles.....
kami balik dr pasar ada yang telah jadi dugung serta duyung.(sgt x adil lagi)
lunch kami makan nasi ayam shamen beli.nyum..nyum...lapo la wei....
kemudian kami lepak2 kat tepi pantai tu.angin kuat gile.syoknye..kami berborak,gelak2 cam org gilak..ahhh..sadis..
ptg plak,ada sesi treasure hunt. soalan disediakn flora dan aku plak adalah si penyorok barang.
lalalala~~~ ajart,apakah ibu negara zimbabwe...hahahaha..botak kepala nak tahu jawapan.
acara abis. wat preparation tok bbq mlm ni plak..semua bergotong royong sambil bercanda..lalala~~~gadis yang pki tudung hijau tuh yang paling rajin.ehem..ehem..
sesi bbq abis lebih kurang kul 11 lebih,gitu la.
sambung plak ngan sesi suaikenal...ahhh...bab ni yg aku jadi pemalu..lalalala~~~
time aku,soalan suma macam siot kan..ternyata korang sgt dengki ngan kejayaan ternakan aku..
hahahaha!!!!
akhirnya kul 4 pagi baru la aku dapat melelapkan mata.nikmatnye tido...

ahad
hujan agak lebat woo...aku pas solat subuh tido balik,smpi la kul 9 pg.
aku bgun mandi and terus cari brg2 yang aku bwk.ujan lobat,tkot terbang plak.
aku keluar tgok pmndgn.cantik. smbil menghadap laut aku toleh kiri.tgok epit tgah bergayut ngan awek dia. pastu aku msuk balik,rasa lapo kemudian aku amik tam-tam dan terus lepak kat tembok chalet.sorang2 makan tam-tam tuh. kemudian baru la sorang2 bdk gurl and boy kuar dr sarang memasing.
ujan dah reda,ada yg amik kesempatang p mndi laut lagi.
siap naik banana boat lg tuh. sgt x buley blah.aku jelos.tp aku malas nak mandi laut.xde feel..
lgpon malu la..huhuhuhu.... klu ngan family aku jek,mmg aku mndi dah..wakakakaka..

kami bfast sandwich jek, mkn tgh ari plak kul 4 petang...hahahaha..sbb tggu si pembeli..lama sgt..
kami kelaparan.........
lunch kami adalah PIZZA...ahh..perut dah lapo..layan jek..
akhirnya wat sesi photography then aku,azyan,flora and wan balik..yang lain teruskan perjalanan ke bandar hilir tok berpoye2 lagi.

sumber dari BERNAMA.

P/S: mana nia?? sampai hati ko balik dulu nia. x sempat aku nak bergambor dgn ko..
ahhh....ko kan mantan keluang man...chais!!!!!!!!!


nak tgok gmbr lagi, [klik sini]

tatatitittutu....korang memang bes!!! love u all...

5 comments:

haruhi said...

bestnyer die g jln2...jeles!!!hihi

nuyuljana said...

menci! menci! menci!!!!!!!!!!

tapi bab makan memang besh woo!

-Ain-Dak In- said...

haruhi- best sgt wo..kami x pernah jumpa tp biler dah jumpa kesengalan masing2 lg ketara..hahahahaha..


nuyul-satu kerugian ko x tahan bas ari jumaat aritu..hahahahahaha...
next gath..18 tahun lg..wakakaka..
saje wat ko ngan dann jeles..

shaziera87 said...

huhuhuhu.. ni rumusan cerite ke ainn..??? ^.^ hihih..

Sri Murni said...

mabuk...lalala

 
Design by Amanda @ BloggerBuster