suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 15, 2011

gua ada masalah-sila tolong gua para blogger



assalamualaikum blogger semua. arini gua nak share masalah gua kat korang. masalah gua ni buat gua rasa tension tau. gegiler punya tension tapi xde la sampai gua gila kan. ekekeeke..

gua kalau boleh nak korang bg la petua,nama ubat,nama tmpt berubat,nama negeri nak pegi berubat tu kat gua. masalah gua ni macam korang leh tengok kat pic atas tuh. tangan kuat berpeluh. bukan takat tangan jek. tapak kaki gua pon tetiap ari gua rasa macam berjalan atas air. adeiii,,gua malu dik non~! errr, act,x la malu sgt. cuma leceh nak cover jalan tuh. kene plak selipar spisis kulit. gua pon sengal jugak pegi beli selipar jenis tuh. mato lotak kek mano tatau la sey nak koba an.

gua ada la tanye boipren gua si en google tuh. beliau bg la link2 yg leh dipercayai la kan.
so gua baca la kat satu link ni, portal my health.

gua baca tekun punya. mak mertua lalu belakang pon gua x perasan sbb gua mana ada mak mertua kan,ekekekeke...

dia tulis situ setakat ni xde bukti jelas kepada punca penyakit ni. erkkkk?? penyakit ni sungguh misteri. huuuu~ gua terus kan lagi pembacaan gua dengan tekun sekalik!~
penyakit ni terlalu sikit pesakit yg menghidapinya. tapi lelaki la kaum yg paling ramai sekali. nisbah lelaki dan wanita adalah 65:35. wooooaaa...gua antara yg teristimewa tulah..

so nak pendekkan cite sbb gua malas nak menaip panjang,gua nak mintak korang suma tlg la bg petua2 org lama ke care2 nak kurang or hilang kan terus penyakit kuat berpeluh pada tapak tangan dan kaki gua ni.

dok dalam acon pon tapak tgn gua leh berpeluh.sadis betul... kalau tengah berjalan plak kekadang selipar leh tercicir kebelakang sbb tapak kaki licin. tu sebab gua lagi suka pakai sandal yang ada tali belakang + saiz kaki gua beso..susah sket cari sandal ladies yg comey2..hohoho..

dan lagi satu gua nak tanye. ada ke deodoran tok tapak tangan? ke maksud deodoran tapak tangan tu adalah lotion? tp gua rasa kalau pakai lotion lagilah tangan gua cepat berpeluh.
tolong la kekawan bantu gua yang bermasalah ni.


+ gua dah tertiru cara si pisty ni bila berblog... gua mintak maap ye cik pisty.nati gua upah lu makan coki-coki.

16 comments:

anies anessa said...

saya pon cetu...biasanya operate jer...

-Ain-Dak In- said...

anies

operet? eiii..takmo lah....
lecehkan kalu asik perpeluh jek. buat keje sket pastu benti nak lap tgn..sabo jelah

...:muRn! aQ!La:... said...

kite bako jek. kite bakoooo.....
ahahhahaa......
kite ade petua ni.
insya-Allah dpt selesaikan mslh awk.
kite cube dulu la kan br tau mujarab ke x.
x cube mane nak tau.
btol x?
jd kite cube dulu.
jadi x jadi tu blkg kire.
yg penting kite cube.
mencube lebih baek dr x buat pape.
kan....?
haaaa..... jd cube jek la ek.
mslh awk tapak kaki ngn tapak tgn awk sntiasa membasah jek yek?
kalo ikut petua, kene tau gak saiz tapak kaki ngn tgn tu bape.
tp kalo x tau pon masih bley cube petua ni.
tp kalo tau lg sonang kijo yo.
petua nyer:
kalo kaki ngn tgn tu dipotong & dibuang, maka dgn demikian solosai la mslh tu.
xde tgn & kaki, xde mslh kebasahan.
sekian......
(^_^)v peace!

-Ain-Dak In- said...

kak moon

wak lu la anda ni...hahahaha..
gua rasa nak tendang2 je ulu2 hati kak moon ni..ekekekeke..

tp apsai la kak moon still sweet lagik ni. tu yg rasa cam nak tendang byk2 kali..pastu bertalu-talu serta laju-laju..
hahahahahaha...

arghhhhhhhhhhhh..
panas nye hati gua..ekekekeke~

sAkEeNa said...

mkcik..kta serupa...dlm ekon pn bpeluh..adeh..trcicir selipa tu dh lma xjd...hihi

...:muRn! aQ!La:... said...

ahahhaaa......
betapa nyaman nyer rase bile dpt kene kan awk.
best x lawak kite...?
tahap sabun cap popinjay kan....?
ahahhahaa.....

-Ain-Dak In- said...

keena

laaa..yeke? ramai gak yg spesel ghupenye yek..igtkan x ramai..ekekekeke..
keena g keje pki sandal kot..xpon pki kasut..celah mana nak cicir..ain g kije pki sipar. tu yg asik tercicir jek...muahahahaha~


kak moon

hahahahaha...seronok giler dikenakan oleh kak moon ni..
kan kita kate kak moon ni leh masuk raja lawak ke 500..
sure tip top malatop..boom..boom bang la!

Qaseh_Hanana said...

ada anak opismate ak ni..die operate..minor operate je...tp anak die laki la..petua tu den lum temui lagi la..ekau kena bwk sapu tgn sentiasa la..xpn pkai sarung tgn dgn stokin je sentiasa..hahaha

-Ain-Dak In- said...

qaseh

adeiii..ko tau kan aku cane orgnye...
handbag pon aku mls bwk..apetah lg sapu tangan..hahahahaha..leceh kot..

operet aku tamau la...blom bersedia la.. ngeri je dgr operet2 ni..
huhuhuhu.......

xde ke cara traditional ek?

ekwan erwin shah said...

dak in comel...jgn mati lu...hahahahaha

-Ain-Dak In- said...

BRO

sangat shibet ayat kamu..
terima kasih!~

Qaseh_Hanana said...

i xsangka u ni penakut gak~ hahahaha~~~

bro-sile tmbhkan follower i punye blog~

-Ain-Dak In- said...

poit...aku ngeri dol...
sepak lelaju ko kang..
miahahaha.
ternyata gua comel kan.

cAhAya bAhAgiA said...

dak in,..
cilek r...aku pon mcm 2 gak..
ngn ika2 skali..

tp xde mslh punye,..
sanzo de penyeselaianinye pon aduh...
ape kate ko balut je kaki n tgni mu itu dgn tisu pon kain ke aduhai ter ber...
dan setahu saya la kan ie pun..olang yg ade ie macm u i2 kan ter ber, slalunye ade penyakit metabolisma yg tinggi kan ie pon,..

petua kedua, ko aku galakkan mkn ntdo je..
kompom xpeluh da kan,..
ok x?

-Ain-Dak In- said...

oit sheeqa or sanzo

ape bondo la korang tulis ni?
adeiii..payah bona den nak paham..
huuuu~ baru belajar meengeja ke korang ni.....

sbb nak marah korang ni la tgn aku berpeluh balik..ish..ish..ish..

Qaseh_Hanana said...

ak dh tawu..secara tradisional..mane tawu berkesan..
rendam kaki n tangan ko tu ngan air garam bukit..garam bukit tu ada jual..pastu cmpur ngan air panas suam2..watla dlm smggu tu 3x ke..cubela.

 
Design by Amanda @ BloggerBuster