suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 21, 2009

~ Nur Zulaikha Balqis~

assalamualaikum semua...
hari ni aku rasa nak cerita pasal anak buah aku yang no 6 ni..

baru -baru ni dia ada balik kg setelah lebih 2 bulan dia tak pulang..
ah..rindu betul aku dengan dia...

sekarang balqis ni dah makin cerdik..
kelakar dengan gelagat dia ni...
macam2 pe'el...

dulu qis ni agak kedekot bila org mintak barang dia..
sekarang dah x kedekut tau...

kalau aku mintak ape yang dia makan tu kompom dia dengan rela hati datang dan menyuapkan aku... wahhh...bahagianya plak aku rasa..
tetiba time tu gak aku rasa nak ada anak sendiri...ahhh...
tapi lambat lagi kot....hati yang kecewa harus di ubati dulu...

balqis ni paling suka dengar orang berzikir...dia nak tido mesti ada 2 benda dekat dia..
yang pertama papa dia dan yang ke2 mesti dengar zikir sebelum dia tidur..
bagus la anak ni...
semoga dia jadi anak yang berguna di masa hadapan...

kadang2 bila dia dengar orang azan automatic dia akan cakap kat ibu dia..
"bu..bu,,,yang..yang..."
besela.. anak2 kecil punya celoteh....
akk ipar aku plak kata kat aku,,,kadang kita nak tengok tv dulu pon rase macam...
alahai anak ku ini... termalu sendiri la..
budak umur setahun lebih tegur orang tua...
panas la telinga...hahahaha....

balqis punya solat sempoi je...
berdiri dan gaya ala2 takbir..
kemudia terus sujud dan tahiyat akhir..
then bg salam.....
bijak nya dia...

aku yang tengok je gerak geri dia jadi senyum sesorang...
dia perasan aku pandang dia....dia terus tersenyum sipu2.....
alahai...
balqis...balqis....

lagi satu aku tahu pasal balqis ni..
dia addict betul dengan ayam....
aku rasa macam tengok scene upin dan ipin pulak....
hahahaha.....

lagi 1 perkara yang aku kelakar dengan dia ni...
kalu menangis terus masuk key yg tinggi....
xde low2 tau...huh..saspen betul la.....
ibu nag papa dia pulak gemar menyakat dia...
aduhai,,,,ape nak jadi la pulak ni....

tengah2 qis nangis ibu dia wat2 tanya,..
"e'eh..ni apa sayang???"

terus stop nangis n jawab..
" ayam"

pastu terus smbg nangis balik...hahahahaha.
memang lucu lah anak buah aku ni.......



semoga balqis jadi anak yang solehah dan berguna. jaga hati ibu dan ayah..serta berbakti pada agama,bangsa dan negara...

amin...

3 comments:

LeaQistina said...

wahaha.. ingatkan ada cerpen baru.. rupanya citer fasal 'anak' ain.. hehe..

wah.. addicted pada ayam.. best nih.. leh gang dgn ringtone lea.. "ayam goreng" hehe.. mesti balqis suka.. huhu..

apa pun ain.. tolong kiss qis bg pihak lea ek.. huhu..

haruhi said...

haha..sweet jer balqis ni~
siap leh tegor org smbhyg lg=)

harap2 da besar nnt leh jd org bergune...hehe

akk ble lg???hihi

neng's said...

tingat pulOk kat anak buah aku.
mmg best layan kerenah bdk2 kecik nih.
apa yg dorang buat sume nampak cOmel.hahahahaha..

 
Design by Amanda @ BloggerBuster