suka ke blog ni?

::: Anniversary :::

Daisypath Anniversary tickers

Friday, April 03, 2009

- Mikhail & Rooftop Rant -

Assalamualaikum, ahah..akhirnya aku dapat jua beli novel yg memang aku tunggu2 dan cari2.

  • rooftop rant
  • mikhail

yang pertama tu,rooftop rant-dr awal buku tu publish aku cari2 tp xde lg kat popular jjcs ni. naik hangin aku ngan pengurusan popular tu. update la selalu buku2 terbaru.

ni dah bulan 4 baru la aku ada. cinabeng betul. nasib baik aku ni manusia penyabar..muahahaha...
ondaway aku nak pegi popular tu aku cakap la ngan kakcik aku,ni silap2 aku beli 2 novel.kalau ada rooftop rant la.(tujuan utama nak cari mikhail)

sampai je kat dalam popular mata aku meliar cari novel mikhail dr penulis kesayangan aku RAMLEE AWANG MURSHID. jumpa je aku terus pegang dah x pikir apa dah. pastu aku cari pula rooftop rant..ahah..ada pulak,terus rembat lg. pale otak dah tak pikir duit dah.(padahal gaji x dpt lg)

selamba je aku pegi bayar. dengan muka riak lg sombong serta penuh keyakinan. hahahaha.. dalam hati dah congak2 duit tinggal bape la lepas ni. adoiii.....tp xpe. yang penting aku puas..hahaha..aku sgt la gembira mlm ni.muahahaha.....

lepas tu pergi beli barang dapur mak aku..duit xdo so.....
'kaklong,ko bayar dulu la yek"
'nati aku bayar la balik"

tp sebab aku ni memang baik hati serta lembut hati( x buley blah)
aku pon hulur rm50 je.hahaha..jd la..nati aku bayar la balik..
kaklong aku tatau aku beli novel smpi 2 biji..
kalau dia tau...adoiii....paneh tingo sey...

4 comments:

neng's said...

aku salah seorang peminat ramlee awang murshid. Cerita dia kebanyakan yg aku baca best2. Kisah2 yg jarang kita baca di kebanyakan novel yg lebih kepada cerita cinta dongeng!

Kaseh Esmiralda said...

hakhakhak...
Kaseh pun... kipas susah mati gak ngan semua karya RAM.

p/s : ni yang jealous ni. Kaseh tak dapat beli lagi novel baru dia... Ahh~ tak duli, kang nak pergi pesta buku n borong semua novel dari penulis kesayanganku.

LeaQistina said...

wahaha.. lebih kurang gitulah yang terjadi pada Lea semalam.. Setelah ku belek-belek nilai wang yang tertinggal di dalam M2u.. Ku kira-kira seperti lepas jek kalau aku mau buat order dua biji buku.. wahha.. (cikgu mana la ajar penjodoh bilangan untuk buku - biji)

Maka, dengan yakin nya aku wat order dua buah buku itu.. wahhaa.. lepas tu baru perasan, alamak pas ni kalau wit tak cukup macam mana.. hurm.. xpe2.. dengan yakin nya juga aku menjawab.. xpe2 pas ni kita diet... wahaha.. itulah kisahnya.. bezanya ain membeli buku cara offline.. dan lea on9.. =D

Dieya R. Sulaiman said...

RAM and Hlovate mmg my fav writers. masa mula2 jatuh cinta dgn karya2 RAM, dlm masa 2,3 minggu..smua karya RAM terus jadi koleksi. Same things happen bila jatuh cinta dgn Hlovate, habis karya2 dia di cari. hehehhehe

 
Design by Amanda @ BloggerBuster